Νίκη για Γιουβέντους, ήττα για Μίλαν και Ρόμα

Η Γιουβέντους του 4-2-3-1 άρεσε και στη νίκη (0-2) επί της Σασουόλο, την ώρα που η Ρόμα έχανε από Σαμπντόρια (3-2) και η Μίλαν από Ουντινέζε (2-1).

Το λάνσαρε κόντρα στη Λάτσιο, το επιβεβαίωσε με την Μίλαν και το κράτησε και για το ματς με την Σασουόλο, τονίζοντας ότι θα ήταν ένα καλό κριτήριο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκε τον τρόπο για να χωρέσει όλα τα επιθετικά όπλα της Γιουβέντους στην 11άδα και το αποτέλεσμα είναι νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο. Στο Mapei Stadium όπου είχε δημιουργηθεί

μια αρνητική μίνι-παράδοση (ισοπαλία πρόπερσι, ήττα πέρυσι), οι Μπιανκονέρι πέρασαν εύκολα αυτή τη φορά.

Η καλή μέρα, άλλωστε, φάνηκε από νωρίς καθώς στο 9' ο Μάντζουκιτς άνοιξε ωραία στον Αλεξ Σάντρο, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Ιγουαΐν από κοντά έκανε το 0-1. Ετσι, ο Αργεντίνος σκόραρε για 6η σερί αγωνιστική και έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα (1ος σκόρερ μαζί με τον Ικάρντι) και τα 18 συνολικά στη σεζόν. Θα μπορούσε να τα κάνει 19 στο 21' αλλά πλάσαρε άουτ μετά το γύρισμα του Μάντζουκιτς, για να εξιλεωθεί όμως λίγα λεπτά μετά. Στο 25' ο Pipita έκλεψε από τον Καναβάρο, γύρισε για τον Ντιμπάλα και αυτός άφησε πολύ ωραία για τον Κεντίρα, ο οποίος πλάσαρε όπως έπρεπε (0-2). Το ματς είχε γίνει αρκετά εύκολο για τη Γιούβε, η οποία έκοβε ταχύτητα όταν έπρεπε, ανέβαζε επίσης όταν έπρεπε και έκανε αρκετές ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα γκολ. Ο Ντιμπάλα, όμως, είδε την μπάλα να πάει στο κάθετο δοκάρι στο σουτ που έκανε στο 54' ενώ οι Μπονούτσι-Ιγουαΐν-Μάντζουκιτς θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα σε άλλες περιπτώσεις αλλά δεν το έκαναν. Μικρό το κακό για τη Γιουβέντους, η οποία είναι στο +4 και με ματς λιγότερο (Κροτόνε εκτός).

Προσγείωση στη Γένοβα...
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρόμα μάθαινε να νικάει στο γκολ. Με συνεχόμενα 1-0 ή 0-1 οι Τζαλορόσι είχαν καταφέρει να εδραιωθούν στη 2η θέση και να πλησιάσουν τη Γιουβέντους. Τώρα, μετά το ματς με την Σαμπντόρια στο Luigi Ferraris, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βλέπει ότι η Νάπολι μπορεί να την πιάσει ενώ οι Μπιανκονέρι ξεφεύγουν. Κι όμως, το ματς άρχισε ιδανικά για τους Ρωμαίους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Μπρούνο Πέρες από κοντά, μετά την απόκρουση του Πουτζιόνι σε σουτ του Εμερσον (0-1). Η απάντηση των Μπλουτσερκιάτι, που έχασαν και μια ευκαιρία με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 14', ήρθε στο 21' με το γκολ του Πραέ μετά την σέντρα του Μουριέλ (1-1).

Το ημίχρονο βγήκε χωρίς κάποιο άλλο γκολ, αν και υπήρξαν καλές φάσεις εκατέρωθεν, για να έρθουν αυτά μαζεμένα στην επανάληψη. Στο 66' ο Εμερσον γύρισε από αριστερά και ο Τζέκο πρόλαβε τους πάντες για το 1-2, το οποίο φαινόταν ότι θα έδινε το τρίποντο στη Ρόμα. Δεν το έδωσε όμως, γιατί δεν κατάφερε να ελέγξει το ματς... Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν άμεσα, με το σουτ του Σικ στο 71' να κάνει το 2-2. Και μέχρι να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, το σκορ έγινε 3-2 στο 73' με το φάουλ του Μουριέλ που κόντραρε και στον Ναϊνγκολάν για να καταλήξει στα δίχτυα του Σέζνι! Ο Σπαλέτι έριξε στο ματς τους Τότι και Ελ Σαράουι ψάχνοντας έστω την ισοπαλία αλλά ο Πουτζιόνι είπε «όχι» και στους δύο (σουτ Ελ Σαράουι στο 86, φάουλ του Capitano στο 93'), κρατώντας τη νίκη για την Σαμπντόρια.

Μένει πίσω η Μίλαν...
Ο πρώτος γύρος της φετινής Serie A ήταν πολύ καλός για τους Ροσονέρι, αλλά ο δεύτερος αποδεικνύεται πολύ δύσκολος. Μετά την ισοπαλία με την Τορίνο και τις ήττες από Νάπολι και Γιουβέντους (Coppa Italia), η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα πήγε στο Ούντινε με στόχο τη νίκη και το ξεκίνημα ήταν άψογο: Σέντρα του Σούσο στο 8', λάθος του Φαραόνι και ο Μποναβεντούρα νίκησε τον Καρνέζη για το 0-1. Ο σκόρερ, τελικά, αναγκάστηκε να βγει στο 26' αφήνοντας τη θέση του στον Ντεουλοφέου και λίγα λεπτά μετά, στο 31', ο Τερό πήρε την πάσα του Χάλφρεντσον και νίκησε με το αριστερό τον Ντοναρούμα (1-1). Στην επανάληψη ο πορτιέρε της Μίλαν σταμάτησε με ωραία επέμβαση τον Ζαπάτα στο 51', ο Καρνέζης έκανε το ίδιο σε προσπάθεια του Μπάκα στο 57', στο 63' απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Σούσο και τελικά στο 73' η Ουντινέζε έφυγε στην κόντρα και ο Ντε Πάουλ, μετά την πάσα του Γιάνκτο, έκανε το 2-1! Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος αφού οι Ροσονέρι είχαν δοκάρι με τον Λαπαντούλα στο 88' ενώ στο 96' ο Ζαπάτα ήταν μόνος απέναντι στον Ντοναρούμα αλλά δεν κατάφερε να ανεβάσει το σκορ στο 3-1. Μάλλον δεν έκλαψε κανείς στο Ούντινε, όμως, για αυτή τη χαμένη ευκαιρία...

Ματσάρα και σωτήρας Σιμεόνε
Η Φιορεντίνα άγγιξε την τρίτη διαδοχική νίκη της, αλλά παρά την κρίση που περνάει η Τζένοα, κατάφερνε να επιστρέφει διαρκώς στο ματς και να πάρει το βαθμό. Το 3-3 δείχνει από μόνο του πόσο εντυπωσιακή ήταν η αναμέτρηση, με τον Τζοβάνι Σιμεόνε να σκοράρει δύο φορές για τους φιλοξενούμενους, βρίσκοντας συνολικά δίχτυα έξι φορές στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Οι Βιόλα ήταν που έφτασαν εύκολα αρχικά στο 2-0. Η σέντρα σουτ του Ιλιτσιτς (17') μπέρδεψε τον αντίπαλο πορτιέρο και κατέληξε εντός εστίας. Ο Κιέζα είχε δοκάρι, αλλά στο 50' με ωραίο πλασέ έγραψε το δεύτερο της ομάδας του. Η λομπίτσα του Σιμεόνε (57') και ο Χίλιεμπαρκ (59') έφεραν την ισοφάριση σε ένα δίλεπτο. Το 10ο τέρμα του Κάλινιτς (62') έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Φιορεντίνα, αλλά στο 86' ο Μπερναρντέσκι υπέπεσε σε πέναλτι, αποβλήθηκε και η Τζένοα που παραμένει χωρίς τρίποντο στο 2017, πήρε μόλις τον δεύτερο βαθμό της σε αυτό το διάστημα.

Ιστορικό καρέ και ελπίδα για Κροτόνε
Με δύο νίκες σε 20 αγώνες σίγουρα το τελευταίο που περίμενες από την Κροτόνε, ήταν να ρίξει τέσσερα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Το ότι ξέσπασε με το τρελό 4-1 επί της Εμπολι, ήταν ακόμα πιο τέλειο, καθώς είναι και εκείνη που ελπίζει να πιάσει και να αφήσει από κάτω της, μιας και απέχει οκτώ βαθμούς πλέον, όσους δηλαδή και η σωτηρία. Η ομάδα της Καλαβρίας προηγήθηκε με τον Στόγιαν (24'), ο Μχεντλίτζε (39') ισοφάρισε, αλλά στην κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του ο Φαλτσινέλι σημείωσε χατ τρικ, με τα δύο να τα βάζει στο φινάλε και να οδηγεί την Κροτόνε στην μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στην Serie A'.

«Χ»αμός στη Σαρδηνία
Το Κάλιαρι-Μπολόνια ήταν ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά αφού και οι δύο ομάδες είναι σίγουρες για την παραμονή τους και δεν κυνηγάνε κάτι παραπάνω. Παρ' όλα αυτά, στο Sant' Elia έγινε ένα ματς που είχε φάσεις, γκολ, νεύρα, αποβολές και τελικά... ισοπαλία! Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν από το πρώτο 45λεπτο αλλά δεν το έκαναν αφού έχασαν όλες τις ευκαιρίες τους. Το γκολ, τελικά, ήρθε στο 64' και ήταν για την Μπολόνια με την κοντινή προσπάθεια του Ντέστρο μετά το γύρισμα του Κρέιτσι (0-1). Ολα έδειχναν ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι θα κρατούσε το τρίποντο αλλά στα τελευταία λεπτά έγινε πανικός! Στο 89' η Μπολόνια έμεινε με 10 μετά την κόκκινη κάρτα στον Βιβιάνι, στο 91' έμεινε με 9 αφού αποβλήθηκε και ο Κραφτ και τελικά στο 93' ο Μποριέλο με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 για την Κάλιαρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα