Νέα ψηφοφορία στις ΗΠΑ για τον προϋπολογισμό

Στις ΗΠΑ νέα ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα στην αμερικανική γερουσία, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους.

Ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του, ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε το Σάββατο αντιμέτωπος με την παύση της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους,

εξαιτίας της αποτυχίας να συμφωνήσουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι σ’ έναν προσωρινό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότησή του.

Η ισχύς των τρεχόντων διακανονισμών σχετικά με τη χρηματοδότηση για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και δεν ανανεώθηκε, εν μέσω των αντεγκλήσεων ανάμεσα στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους δημοκρατικούς για το εξαιρετικά φορτισμένο πολιτικά ζήτημα της μετανάστευσης.

Οι διαπραγματευτές των ρεπουμπλικάνων και των δημοκρατικών στη Γερουσία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι αργά το βράδυ για την απαίτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης να υπάρξει ένα νομοθέτημα, που θα συμπεριλαμβάνει την προστασία των «Ονειροπόλων», δηλαδή των νέων μεταναστών, που είχαν μπει παράτυπα στη χώρα, όταν ήταν παιδιά.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε τηλεφωνικές επαφές με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με τον αντίκτυπο της αναστολής λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Συνεχίζουμε, ανέφερε, να εργαζόμαστε σκληρά, με στόχο την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης.

Η Γερουσία προγραμματίζει να διεξαγάγει μια ψηφοφορία στις 19:00 ώρα Κύπρου, επί ενός μέτρου, το οποίο θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως τις 8 Φεβρουαρίου και θα επιτρέψει σε χιλιάδες υπαλλήλους του ομοσπονδιακού κράτους να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Ο Πρόεδρος της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, υποσχέθηκε στους δημοκρατικούς να καταθέσει ένα σχέδιο νόμου για τη μετανάστευση προς συζήτηση στις αρχές Φεβρουαρίου, αν δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα μέχρι τότε.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας φαίνεται τελικά πως θα γλυτώσει από την αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Αν και έκλεισε από το πρωί του Σαββάτου για τους τουρίστες, θα ανοίξει εκ νέου τις πύλες του σήμερα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα πληρώσει από τα δικά της ταμεία τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, που θα χρειαστεί να εργαστούν, προκειμένου να επιτραπεί εκ νέου η πρόσβαση των τουριστών στο Άγαλμα της Ελευθερίας και το μουσείο μετανάστευσης.
Το κόστος ανέρχεται σε 65.000 δολάρια την ημέρα.

Το άγαλμα στη νήσο της Ελευθερίας και το μουσείο στη νήσο Έλις επισκέπτονται ετησίως περίπου 4,5 εκατομμύρια τουρίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα