Νέα οθωμανική αυτοκρατορία με πρώτο θύμα την Κύπρο

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν, ο οποίος ενδέχεται να είναι υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας στις επικείμενες εκλογές, δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θέλει να εγκαθιδρύσει μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία.

«Θέλει να επιβάλει την ηγεμονία του, εγκαθιδρύοντας, όχι μόνο στην Τουρκία, μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία, με την ιδεολογία των Αδελφών

Μουσουλμάνων», τόνισε. Παρόμοιες αναφορές ως προς τις νεοθωμανικές προθέσεις της Τουρκίας είχαν κάμει, στο παρελθόν, Ευρωπαίοι Υπουργοί, καθώς και η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα.

Επανειλημμένα ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι, με δηλώσεις και πράξεις τους, έχουν αποκαλύψει το νεοθωμανικό όραμα της Τουρκίας. Επανειλημμένα ο ιδρυτής της «Σημερινής» Κώστας Ν. Χατζηκωστής, με συγγράμματα και άρθρα του, σε «ανύποπτους» μάλιστα καιρούς, και στη βάση ιστορικών στοιχείων και σύγχρονων συμπεριφορών της Τουρκίας, όπως και η «Σημερινή» και οι αρθρογράφοι της, υπέδειξαν στους εκάστοτε κυβερνώντες τις πραγματικές διαθέσεις της Τουρκίας.

Οι ηγέτες αυτού του κράτους, η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και στην Αθήνα, ουδέποτε επείσθησαν, ουδέποτε ηθέλησαν να αναλύσουν τους τουρκικούς στόχους, ουδέποτε ανησύχησαν και ουδέποτε, έστω και ακροθιγώς, έκαμαν αναφορά στο πραγματικό όραμα του Ταγίπ Ερντογάν. Αντίθετα, ο Νίκος Αναστασιάδης έπλεκε το εγκώμιο του νεο-σουλτάνου, ως «σύγχρονου και προοδευτικού ηγέτη», ο οποίος με τις «κατακλυσμιαίες» μεταρρυθμίσεις του άλλαξε το πρόσωπο της Τουρκίας.

Ούτε η παρουσία τουρκικού στρατού στο Ιράκ και στη Συρία, ούτε η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε οι αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη, ούτε η κατάληψη της μισής Κύπρου και η λύση που επιδιώκει η Τουρκία στο Κυπριακό, στάθηκαν ικανές αποδείξεις να διαλύσουν την πολιτική τυφλότητα της κυπριακής ηγεσίας.

Ενώ η Ευρώπη διαλαλεί τη νεοθωμανική φιλοσοφία της τουρκικής ηγεσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, αυτή την καθοριστική στιγμή της αποκάλυψης των νεοθωμανικών οραμάτων της Τουρκίας, επιδιώκουν να συνομολογήσουν συνεταιρισμό με το νεοθωμανικό κράτος.

Και εφευρίσκουν ψευδο-επιχειρήματα, γεννήματα της πολιτικής φαντασίας τους, προκειμένου να πείσουν ότι η Τουρκία «άλλαξε», ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί δίκαιη λύση του Κυπριακού, ότι είναι υποχρεωμένη να λύσει το Κυπριακό, για να καταστεί, δήθεν, ενεργειακός παίκτης στην περιοχή, ότι με τη λύση η Κύπρος θα καταστεί Γη της Επαγγελίας, θα ανοίξει η αχανής τουρκική αγορά για την ελληνοκυπριακή οικονομία. Και άλλα πολλά κωμικά και φανταστικά ευρήματα των ανερμάτιστων αυτοσχεδιασμών τους.

Δεν αντελήφθησαν γιατί η Τουρκία θεωρεί εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν αντελήφθησαν ότι εκλιπούσα είναι και η κυπριακή ΑΟΖ και η Τουρκία θεωρεί τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, ως δικό της. Δεν αντελήφθησαν ακόμη πως αποτελεί μύθο η στρατηγική τους, ότι η Τουρκία θα εκσυγχρονισθεί και θα εκδημοκρατικοποιηθεί, στο πλαίσιο ένταξής της στην Ε.Ε. Ένταξη η οποία ουδέποτε θα πραγματοποιηθεί. Και αναλίσκονται και δαπανώνται και άγχονται, επιδιώκοντες να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, χωρίς να εκτιμούν ότι αυτές οι συνομιλίες θα έχουν ως κατάληξη να καταστήσουν την Κύπρο το πρώτο διαμάντι στο νεοθωμανικό στέμμα.

Καλούμε για χιλιοστή φορά την παρούσα ηγεσία, να προσγειωθεί και να αντιληφθεί τα κατακλυσμιαία γεγονότα που έρχονται. Η επεξεργασία Σχεδίου Β, για την αντιμετώπιση του νεοθωμανικού επεκτατισμού, αποτελεί εθνική και ιστορική αναγκαιότητα. Ο νεοθωμανικός επεκτατισμός κτυπά την πόρτα της Ευρώπης, και της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να καταστεί το κράτος που θα καταστεί η αρχή του νεοθωμανικού στέμματος, το οποίο ήδη άρχισε να σχεδιάζει ο Ερντογάν...

Keywords
Τυχαία Θέματα