Νέα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας

Nότα διαμαρτυρίας έδωσε η Τουρκία στη Γερμανία για την εκδήλωση του καλλιτέχνη Phlipp Ruch έξω από τη γερμανική καγκελαρία, κατά την οποία ανάρτησε πανό στοχοποιώντας τρεις ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο καλλιτέχνης ανάρτησε σε αυτοκίνητο το πανό με τις μορφές τριών αρχηγών κρατών, της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Σαουδικής Αραβίας Σελμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, καθώς και η φράση «Θέλεις να κερδίσεις αυτό το αυτοκίνητο; Τότε σκότωσε τη δικτατορία».

Στην ανακοίνωσή του το Τ/ΥΠΕΞ, αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα

την ανάρτηση πανό στο Βερολίνο, μπροστά στο κτίριο της Καγκελαρίας, με το οποίο στοχοποιούνται τρεις αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας. Το χειρότερο είναι ότι η αστυνομία η οποία ήταν παρούσα στην πλατεία δεν επενέβη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Γερμανία. Και η τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο, αντίστοιχα, χαρακτήρισε προβοκατόρικη την ενέργεια του καλλιτέχνη.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα