Νέα επίθεση στο Χαλέπι μια ανάσα πριν τη νέα εκεχειρία

Τρεις νεκροί και 25 τραυματίες από επίθεση με πυρά όλμων που εξαπέλυσαν αντάρτες στο Χαλέπι, μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τα πυρά των όλμων έπληξαν τζαμί την ώρα της προσευχής, που γίνεται κάθε Παρασκευή.

Η νέα εκεχειρία στη Συρία απαγορεύει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αλλά και τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων οποιουδήποτε τύπου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX, επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΑΜ επισημαίνει ότι δε διαβλέπει

κάποιο κίνδυνο στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η νέα εκεχειρία θ` αρχίσει να εφαρμόζεται στη μία μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα Δαμασκού σε διάφορες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού. Η εκεχειρία για την περιοχή της πόλης Γούτα και τη Δαμασκό, θα είναι διάρκειας 24 ωρών, ενώ για τις περιοχές της βόρειας Λαττάκειας θα είναι διάρκειας 72 ωρών, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Η Ρωσία είναι ανοιχτή για διαβουλεύσεις με όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τ` απαραίτητα κανάλια διπλωματικής επικοινωνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα