Ν.Χριστοδουλίδης: Γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα κινηθούμε

Μεταβαίνουμε στο Crans Montana με απόλυτη σοβαρότητα, ούτε ενθουσιασμό, ούτε απογοήτευση, και προσήλωση σε ξεκάθαρους στόχους, γνωρίζοντας ακριβώς πώς θα κινηθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα.

Είμαστε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε όποιο ενδεχόμενο, προκύψει, θετικό ή αρνητικό, είπε.

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης επανέλαβε ότι το έγγραφο Έιντε δεν μπορεί να αποτελεί βάση για συζήτηση στη Διάσκεψη και η όποια επίκληση ή αναφορά σε αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς το προσχέδιο του εγγράφου δεν

ανταποκρίνεται στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά την 4η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον

ΓΓ του ΟΗΕ.

Κατά συνέπεια, είπε, η συζήτηση στο Crans-Montana θ’ αρχίσει από τα συμπεράσματα των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Η ενημέρωση, που έχουμε, μέχρι στιγμής, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι ότι υπάρχει πρόθεση ο ΓΓ του ΟΗΕ, Antόnio Gueterres, να μεταβεί στην Ελβετία, για τις εργασίες της Διάσκεψης, στις 30 Ιουνίου, αλλά είναι κάτι, που θα δούμε τις επόμενες μέρες.

Η επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που θα τον συνοδεύουν, θα είναι διαρκής, είπε, για ενημέρωση και συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης πραγμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας πριν την επίσημη έναρξη της Διάσκεψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα