«Ναι, είχα σεξουαλική επαφή με παίκτες μου»

Ο πρώην προπονητής της Σέλτικ, Τζι ΜακΚάφερτι ομολόγησε πως τα χρόνια που κοούτσαρε υπήρχαν πολλά περιστατικά κακοποίησης που υπέστησαν οι νέοι παίκτες, που ήταν τόσα πολλά που δεν μπορεί να τα θυμάται.



Ο 71χρονος τεχνικός ομολόγησε πως στα 20 χρόνια που ήταν στους πάγκους, τη δεκαετία του ΄80 και του '90, έγιναν πολλές κακοποιήσεις και τις ομολογεί τώρα για να ανακουφίσει τον εαυτό του και να καθαρίσει τη ψυχή του.

Ο συνταξιούχος, πλέον, που ζει στο Μπέλφαστ, ομολόγησε στην ιρλανδική Mirror πως κακοποίησε τέσσερις νεαρούς παίκτες στην ομάδα που προπονούσε τότε, τη West Lothian και αργότερα στη Σέλτικ!

«Καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος! Έκανα λάθος και λυπάμαι. Έχω τύψεις. Ξέρω πως αν είμαι ένοχος, θα πρέπει να καθαρίσω το μυαλό μου. Για ό,τι έχω κάνει, είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να πληρώσω και είμαι εντάξει με αυτό.

Ελπίζω ότι τώρα θα καθαρίσει η ψυχή μου. Θα πάρω αυτό που έρχεται, δεν υπάρχει κανένας να με πάρει μακριά από αυτό», είπε ο ΜακΚάφερτι, υποστηρίζοντας πως είχε σεξουαλική φυσική επαφή με έναν αριθμό παικτών που περιλάμβανε χάδια και αυνανισμό.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως μοιραζόταν γυμνός τις ντουζιέρες με τους παίκτες μετά τις εντός έδρας νίκες και συμμετείχε και αυτός στα «εφηβικά όργια» στα αποδυτήρια μετά από αγώνες, λέγοντας πως είχε σεξουαλική επαφή με ένα αγόρι για να «τον σκληρύνει».

Ο ΜακΚάφερτι συνέχισε αναφέροντας πως μόνο ένας παίκτης τον πλησίασε σεξουαλικά και τον διέταξε να σταματήσει, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κάνει ποτέ σεξ με οποιονδήποτε από τους παίκτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Ποτέ δεν βίασα ένα αγόρι. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για αυτό. Ήταν μέρος του παιχνιδιού. Τώρα που ομολόγησα, μπορώ να ανασάνω ξανά», είπε ο παλαίμαχος προπονητής.

Ο Τζι ΜακΚάφερτι είναι έτοιμος να τον καλέσει η Αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας για ανάκριση, με τις Αρχές της Σκωτίας να έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα στους ισχυρισμούς του ότι καταχράστηκε νέους ποδοσφαιριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα