Χωρίς συμφωνία στο Μοντ Πελεράν

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για συμφωνία επί του εδαφικού στο Μοντ Πελεράν. Χωρίς κατάληξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί.

Αγεφύρωτες παρέμειναν οι διαφωνίες επί των κριτηρίων του εδαφικού. Σημεία αιχμής ο αριθμός των προσφύγων που επιστρέφουν και το ποσοστό του εδάφους. Εκτός ουσιαστικής συζήτησης, έμεινε το θέμα της ακτογραμμής. Σε ανακοίνωση τους τα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνουν πως παρά τις προσπάθειες δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις.

Επί του κυπριακού εδάφους θα διαφανούν τα επόμενα βήματα και ο τρόπος συνέχισης

της διαδικασίας.

Όπως είχε μεταδώσει ο ανταποκριτής μας στην Ελβετία, Χρίστος Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης, είχε σημειωθεί υπαναχώρηση της τ/κ πλευράς, αναφορικά με τον αριθμό των προσφύγων. Συγκεκριμένα οι τ/κ μειώνουν τον αριθμό στους 70 με 75 χιλιάδες αριθμός, ο οποίος δεν είναι καν υπό συζήτηση από την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία θέτει τον αριθμό των προσφύγων στις 80 με 90 χιλιάδες.

Talks continue in #MontPelerin as thousands of Cypriots demonstrate for @Peace in #Cyprus #UnitedByHope @EspenBarthEide @UN_CYPRUS pic.twitter.com/0EgOIq8yAW

— MariWS (@mariwarnesmith) 21 Νοεμβρίου 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα