Μόλις τρεις υποθέσεις διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μόλις τρεις υποθέσεις προς διερεύνηση έχουν απομείνει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να ολοκληρώσει μια σειρά ερευνών που αφορούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα πριν από την οικονομική κρίση του 2013 και οι οποίες είχαν αρχίσει πριν από πέντε χρόνια, στα μέσα του 2012.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας έρευνας της, που αφορά προβλέψεις δανείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, στις 22 Ιουνίου

του 2017 και την επιβολή προστίμων συνολικού ποσού €1,14 εκατομμυρίων σε οκτώ ανώτατα στελέχη της τράπεζας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα εννέα έρευνες για το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι δύο υποθέσεις που ερευνά σήμερα η Επιτροπή αφορούν χειραγώγηση των τιμών των μετοχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου στο χρηματιστήριο, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ευελπιστεί ότι οι συγκεκριμένες έρευνες θα ολοκληρωθούν εντός του 2017.

Η τρίτη υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση από την Επιτροπή, αφορά προβλέψεις δανείων της Τράπεζας Κύπρου και είναι παρόμοια υπόθεση με την έρευνα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουνίου του 2017 για την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Σε προχωρημένο στάδιο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, βρίσκονται οι έρευνες που αφορούν την υπόθεση για χειραγώγηση των τιμών των μετοχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα