Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και UCLAN

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus Δρ. Melinda Tan. Το μνημόνιο αποσκοπεί στην προαγωγή της εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών της Εθνικής Φρουράς και των εθνοφρουρών. Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο

διαλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα συνεργασιών για προώθηση ερευνητικών προγραμμάτων και αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus για τη συνεργασία και υπογράμμισε ότι το η επένδυση στην επιστημονική γνώση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σύγχρονο οργανισμό προκειμένου να μπορεί να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και στο νέο διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Στην συνέχεια ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη χειροπιαστά αποτελέσματα από τη συνεργασία του Υπουργείου με Πανεπιστήμια μέσα από την παροχή κινήτρων για σπουδές για επαγγελματίες οπλίτες, προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης των εθνοφρουρών, παροχή υποτροφιών σε μόνιμα στελέχη και εθνοφρουρούς αλλά και μέσα από την προώθηση ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών.

Ο Υπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη πρόσφατη σύσταση και λειτουργία της Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας, η οποία θα επικεντρώνεται στην προαγωγή της γνώσης και της συνεχούς κατάρτισης του προσωπικού της Ε.Φ.

Από πλευράς της, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus εξέφρασε την πρόθεση για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για συνεργασία, τονίζοντας την εξειδίκευση του Πανεπιστημίου σε τομείς που ενδιαφέρουν το Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα