Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην τεχνολογία

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στο Κάιρο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο για την ίδρυση Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Κέντρου των τριών χωρών.

Η ίδρυση του Κέντρου θα βοηθήσει τόσο το επιστημονικό προσωπικό όσο και τις επιχειρήσεις των τριών χωρών να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εφαρμογές, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,

Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μετά την τριμερή διυπουργική συνάντηση και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ.

Για την Κύπρο το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Δημητριάδη

Όπως ανακοινώθηκε, με τη συνεργασία αυτή, οι χώρες δεσμεύτηκαν να διεξαγάγουν, να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν σε ευεργετική και αμοιβαία βάση την έρευνα, την καινοτομία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες προς όφελος τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Τα πεδία συνεργασίας θα συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: 1) Υπηρεσίες Τεχνολογίας Πληροφορικής: διερεύνηση νέων αγορών, αξιοποίηση της γλωσσικής και γεωγραφικής εγγύτητας των τριών κρατών. 2) Σχεδιασμό και παραγωγή στον ηλεκτρονικό τομέα. 3) Εκπαίδευση σε e-skills και δημιουργία υποδομών. 4) Καινοτομία και επιχειρηματικότητα. 5) Τεχνολογικά πάρκα: ενθάρρυνση της μεταφοράς εμπειρίας και τεχνογνωσίας μεταξύ των sυμμετεχόντων. 6) Ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και ψηφιακή ένταξη και τέλος 7) ψηφιοποίηση μέσων και ιστορικής κληρονομιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα