Μήνυμα Καμμένου προς τους "εραστές" του σχεδίου Ανάν

Την κοινή θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του κυπριακού με τουρκικές εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και με την παραμονή έστω και ενός Τούρκου στρατιώτη στην Κύπρο, εξέφρασαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, οι επαφές της αντιπροσωπείας του Κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, που βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων του κυπριακού και για πτυχές του κυπριακού, και έγινε αξιολόγηση των ελλαδοτουρκικών σχέσεων και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Λύση χωρίς ούτε ένα Τούρκο στρατιώτη στο νησί

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του κυπριακού με τουρκικές εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και με την παραμονή έστω και ενός Τούρκου στρατιώτη στο νησί.

Οι εραστές του Σχεδιου Ανάν

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί από αυτές τις προϋποθέσεις», είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος στέλλοντας, όπως είπε ένα μήνυμα προς τους «εραστές» του σχεδίου Ανάν, τόνισε ότι «οι θέσεις που εκφράζει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τυγχάνουν της απολύτου στήριξης της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού».

Συζήτηση και επί της πρότασης ΔΗΚΟ

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόταση του ΔΗΚΟ, η οποία προνοεί την πλήρη αποχώρηση του κατοχικού τουρκικού στρατού και των εποίκων, που θα συμφωνηθεί να αποχωρήσουν και την επιστροφή των εδαφών που θα συμφωνηθεί να επιστραφούν, πριν την εφαρμογή της λύσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τη συνάντηση παραγωγική και εποικοδομητική και επανέλαβε τη θέση ότι δεν μπορούν να παραμείνουν οι τουρκικές εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης στην Κύπρο, μετά τη λύση.

Θέσεις εθνικής αξιοπρέπειας

Οι θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης είναι θέσεις εθνικής αξιοπρέπειας, που θωρακίζουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις και ενισχύουν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει αμέσως η άδικη στοχοποίηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Τέλος, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η θέση ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει σε μια διεθνή διάσκεψη για την πτυχή της Ασφάλειας, εάν αντικείμενο θα είναι η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Συνάντηση με Κοτζιά

Σε συνέχεια των επαφών που έχει στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων τόσο για τις προϋποθέσεις επανέναρξης του διαλόγου αλλά και τις πάγιες θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση που να προνοεί την πλήρη αποχώρηση του συνόλου του τουρκικού στρατού κατοχής, κατάργηση των εγγυήσεων και οποιασδήποτε μορφής επεμβατικών δικαιωμάτων.

Επιβεβαιώθηκε εκ νέου η θέση ότι Διεθνής διάσκεψη μπορεί να γίνει μόνο για κατάργηση της συνθήκης εγγυήσεων και αποχώρησης του κατοχικού στρατού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών για τη ξεκάθαρη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά και τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα