Μίνο, άρχοντα, τους πήρες τα υπάρχοντα

Είναι ο άνθρωπος που συμβολίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο το οποίο παίζεται εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι ο «πονοκέφαλος» των μεγαλύτερων ιδιοκτητών ομάδων του πλανήτη, είναι αυτός που ευθύνεται για τις μεγαλύτερες μετεγγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κάποιοι τον θεωρούν «ιδιοφυΐα» και κάποιοι τον θεωρούν ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει το πιο λαοφιλές άθλημα στον κόσμο. Άγγελος ή διάβολος, ο ατζέντης Μίνο Ραϊόλα αποτελεί μια πραγματικότητα με την οποία πρέπει να ζήσουν αυτοί που κρατούν τα ηνία των σπουδαιότερων

ποδοσφαιρικών κλαμπ.



Με ένα παρουσιαστικό που παραπέμπει σε… ιδιοκτήτη πιτσαρίας, αφού αυτό ήταν το επάγγελμά του πριν ξεκινήσει να απομυζεί από τις πλουσιοπάροχες προμήθειες των μετεγγραφών που συντονίζει, ο Ιταλός ήρθε πάλι στο προσκήνιο την Τετάρτη, όταν πήγε να δειπνήσει με τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς σε κινέζικο εστιατόριο στο Μάντσεστερ, ξεκινώντας ένα άλλο «γαϊτανάκι» φημών και παραφιλολογιών όσον αφορά το μέλλον του Σουηδού.

Εκτός από την ακριβότερη μετεγγραφή στην ιστορία ποδοσφαίρου του Πολ Πόγκμπα, ο Ραϊόλα έβαλε και φέτος το χέρι του στη μετακίνηση του Λουκάκου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την παραμονή του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στην Μίλαν και τόσες άλλες. Στην περίπτωση του Πόγκμπα, διέταξε την αναβολή των ιατρικών τεστ για τον παίκτη, μέχρι να πάρει ο ίδιος τα 20 εκατ. ευρώ που ζητούσε ως προμήθεια. Φέτος «έσυρε» τον Ρομελού Λουκάκου στη Γιουνάιτεντ, ακόμα κι αν ο ίδιος ο παίκτης είχε πεισθεί από το πλάνο του Αντόνιο Κόντε. Την ίδια ώρα εξόργισε τους ιθύνοντες της Μίλαν, ώσπου να αποδεχτεί την πρότασή τους για να παραμείνει ο φέρελπις τερματοφύλακας στο Σαν Σίρο. Όλα αυτά με το αζημίωτο, καθώς ο 18χρονος θα αμείβεται με έξι εκ. ευρώ τον χρόνο, ενώ στο συμβόλαιό του μπήκαν τρελοί όροι, μεταξύ αυτών και η… υποχρέωση της Μίλαν να αγοράσει τον αδελφό του τερματοφύλακα, Αντόνιο Ντοναρούμα, από τον Αστέρα Τρίπολης, για να κάνει… παρέα στον πελάτη του Ιταλού ατζέντη.

Οι τρόποι του δεν είναι και οι καλύτεροι, καθώς πολλές φορές όχι μόνον κατηγόρησε, αλλά πρόσβαλε και «ιερά τέρατα» του ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ, τον οποίο χαρακτήρισε «άσχετο», ενώ στο στόχαστρό του βρίσκεται συχνά και ο Πεπ Γουαρδιόλα, για τον οποίο μιλά με τα χειρότερα λόγια. Όμως, ο πάντοτε casual ντυμένος Ραϊόλα δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που ξέρει να παίζει με το μυαλό αυτών που χειρίζονται τα ταμεία των μεγάλων ομάδων μέχρι να γίνει το δικό του.

Ο «Ίμπρα» έδειξε την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του 49χρονου Ραϊόλα και όλα δείχνουν ότι ο Σουηδός βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Γιουνάιτεντ. Ακόμα, όμως, κι αν δεν γίνει αυτό και ο Ζλάταν επιθυμεί να παίξει ποδόσφαιρο, ο Ιταλός ατζέντης του θα του εξασφαλίσει άλλο ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, γιατί αυτό ξέρει να κάνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα