Μέσω αεροδρομίου Λάρνακας ταξιδεύει 30% των Τ/κ

Τουριστικά πακέτα και το αεροδρόμιο της Λάρνακας φαίνεται ότι προτιμούν οι Τ/κ για τις διακοπές τους ενόψει του Κουρμπάν Μπαϊράμ (Γιορτή των Θυσιών), αφού, σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία στα κατεχόμενα, οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες από τα αεροπορικά εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη ή την Αντάλεια από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Σύμφωνα με το κύριο θέμα της τ/κ εφημερίδας «Κίπρις», οι επικεφαλής μεγάλων τουριστικών γραφείων

στα κατεχόμενα, δήλωσαν στην εφημερίδα ότι σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται αύξηση 30% σε όσους θα πετάξουν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό την Ευρώπη, τα ελληνικά νησιά ακόμα και την Τουρκία, μέσω Αθήνας, ενώ τους εκπλήσσει το ότι οι πελάτες τους ζητούν πακέτα ταξιδιού, διαμονής και περιήγησης, παρά μόνο μετάβαση με επιστροφή.

Η Φετχιγιέ Καραχασάνογλου του γραφείου «Σαγιάρ» ανέφερε ότι οι πτήσεις από τα κατεχόμενα για την Κωνσταντινούπολη έχουν φτάσει για τη Γιορτή των Θυσιών τις 1000 ΤΛ (335 ευρώ), ενώ ακόμα και για την Αντάλεια, που η διάρκεια της πτήσης είναι μόνο 35 λεπτά, το κόστος φτάνει τις 700 ΤΛ (235 ευρώ). Το θέμα με τις τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να εξετασθεί, ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχουν πουλήσει πακέτα για την Ευρώπη μέσω Λάρνακας που ξεκινούν από 399 ευρώ για μια πόλη έως και 999 ευρώ για τον μεγάλο γύρο της Ισπανίας. Για τα δε Βαλκάνια, σημείωσε, οι τιμές είναι από 129 έως τα 629 ευρώ.

Η Οτζέν Μπικοεϊχάν του τουριστικού γραφείου «Ρενκ» ανέφερε ότι πρώτη φορά ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των Μουσουλμάνων το τηλέφωνο του γραφείου δεν χτύπησε καν, σημειώνοντας ότι τα εισιτήρια για την Αντάλεια από 100 ΤΛ (35 ευρώ) εκτοξεύτηκαν στις 700 ΤΛ (235 ευρώ). Το εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη μέσω Αθήνας είναι πολύ πιο φθηνό απ’ ό,τι από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, πρόσθεσε.

Αντιθέτως ο Οκάν Πολατκάν, του ομώνυμου γραφείου, είπε ότι η Γιορτή των Θυσιών πήγε καλύτερα φέτος και πως οι προτιμήσεις των περισσοτέρων πελατών τους αφορούν τουριστικά πακέτα για Ιταλία και Ισπανία, οι τιμές για τα οποία κυμαίνονται από 500 έως 700 ευρώ για μια εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα