Μέσα και το San Mames

Μπαρτσελόνα και Αλαβές θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Copa del Rey στον τελικό της 27ης Μαΐου. Πού θα διεξαχθεί αυτός; Δύο γήπεδα της Μαδρίτης, ένα της Βαρκελώνης κι ένα του Μπιλμπάο υποψήφια να τον φιλοξενήσουν.

Το "ζευγάρι" του τελικού του Copa del Rey είναι ήδη γνωστό, η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης επίσης, λείπει το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση αυτή.

Μπαρτσελόνα κι Αλαβές θα αναμετρηθούν στις 27

του προσεχούς Μαΐου και τέσσερα γήπεδα είναι υποψήφια. Για να επιλεχθεί το κατάλληλο, θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες, αλλά και η ισπανική ομοσπονδία (RFEF).

CAMP NOU (99.354 θεατές)

Το γήπεδο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και με πρόσφατη εμπειρία από τον τελικό του 2015 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπιλμπάο. Η Μπαρτσελόνα προφανώς και το θέλει, θεωρητικά η Αλαβές δεν θα έχει πρόβλημα, γιατί θα πάρουν εισιτήριο οι περισσότεροι φίλοι της.

SAN MAMÉS (53.289 θεατές)

Κι όμως, αυτό είναι το γήπεδο που προτιμούν διοίκηση και οπαδοί της Αλαβές. Άλλωστε, το Μπιλμπάο είναι πιο κοντά σε σχέση με τη Βαρκελώνη από τη Βιτόρια. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα. Τρεις ημέρες πριν τον τελικό, έχει προγραμματιστεί συναυλία των Guns ‘n Roses.

ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU (81.044 θεατές)

Κι αυτό είναι ένα γήπεδο που καλύπτει τις απαιτήσεις διεξαγωγής ενός τελικού. Βρίσκεται - σχετικά - σε ίση απόσταση από Βαρκελώνη και Βιτόρια, για να μην έχει κανείς παράπονο. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θέλει να... διαθέσει το γήπεδο για τον τελικό. Υπάρχουν και προγραμματισμένα έργα συντήρησης για εκείνες τις ημέρες, αλλά μάλλον είναι δικαιολογία αυτό. Ποιος φίλος των "μερένγκες" θα ήθελε να δει την Μπαρτσελόνα να κατακτά το τρόπαιο στο γήπεδο της ομάδας που ο ίδιος υποστηρίζει;

ESTADIO VICENTE CALDERÓN (54.907 θεατές)

Το γήπεδο της Ατλέτικο. Ένα ακόμη με πρόσφατη εμπειρία. Φιλοξένησε πέρυσι τον τελικό της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη. Μάλιστα, θα έχει και ιστορική σημασία. Η Ατλέτικο ετοιμάζεται να μετακομίσει στο "Wanda Metropolitano" (σ.σ νέο γήπεδο) και αυτό θα είναι το τελευταίο ματς στο "Vicente Calderon". Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος των "κολτσονέρος", Ενρίκε Θερέθο, το προσέφερε στον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ως επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα