Μέρα (και νύχτα) πυρκαγιών η χθεσινή

Σε 15 πυρκαγιές ανταποκρίθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, από τις 6.00 της 8ης Φεβρουαρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 9ης Φεβρουαρίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 25 κλήσεις για βοήθεια ,15 πυρκαγιές και 10 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Στις 11.26 π.μ λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση σε ημιορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Μανδριά και Πέρα Πεδί της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη (Λοχία Βασίλη Κρόκου) και Μονοβόλικου Λεμεσού και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Μονιάτη και Πελεντρίου με σύνολο

4 Πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.35. Κατέκαυσε περίπου έκταση 2 εκταρίων.

Στις 14.16 π.μ λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση σε εγκαταλειμμένο περιβόλι στο χωριό Κυπερούντα. Για την πυρκαγιά ανταποκρίθηκαν οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Μονιάτη και Αγρού με 2 Πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.10. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης 2 κινητές πυροσβεστικές μονάδες του Τμήματος Δασών και 1 κινητή πυροσβεστική μονάδα του κοινοτικού συμβουλίου Κυπερούντας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου έκταση 1 εκταρίου.

Η ώρα 20.47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 70 μεγάλες και 100 μικρές πάλες σανού οι οποίες βρίσκονταν στοιβαγμένες εντός υποστατικού σε κτηνοτροφική μονάδα παρά τις αντένες στο Ψημολόφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.12. Για την πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης και 2 εκσκαφείς. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τόσο οι πάλες όσο και το υποστατικό το οποίο ήταν στοιβαγμένες. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα