«Μεγάλη Κυρία» στη Λάρνακα, πρόκριση για Δερύνεια

Μια εντυπωσιακή Ανόρθωσις πέρασε με διπλό από το «Κίτιον» κερδίζοντας στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 1-3 σετ και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Αλ. Μπόσκοβιτς αρκείται στον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης στο ΑΤΙ με νίκη ή ήττα με 2-3. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ

δεν είναι χαμένη αφού πρόκειται για ομάδα με τεράστιες δυνατότητες και κάλλιστα μπορεί να κερδίσει με 1-3 ή 0-3 και να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Δυνατά άρχισαν τον αγώνα οι δυο ομάδες θέλοντας να αποκτήσουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη την έδρα και την εμπειρία της κέρδισε με 25-20 παίρνοντας ψυχολογία για τη συνέχεια. Οι Λαρνακείς είχαν καλύτερα πατήματα σε όλο το σετ αλλά προς τα τελικά στάδια η Ανόρθωσις που έδειξε ότι μπορεί να παλέψει για κάτι καλό στη Λάρνακα μείωσε σε 20-23.

Η Ανόρθωσις ισοφάρισε μετά από ένα φοβερό σε σασπένς δεύτερο σετ με ανατροπές. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν μπροστά στο σκορ με 10-15 και 14-19, αλλά το σερβίς της Στέλλας Ιωάννου δυσκόλεψε τις «γαλανόλευκες» και η Τεχνοοικία ΑΕΚ μείωσε στον πόντο δυο φορές. Η Ανόρθωσις με σερβίς της Μπρατούνχινα και την Μαρίνα Κολοκοτρώνη βρήκε τις λύσεις και πήρε το σετ με 23-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα.

Ανατροπή με σερβίς

Πολύ δυνατά και με την ψυχολογία υπέρ της μπήκε η Ανόρθωσις και αρχικά πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι Λαρνακείς χάρις τις ενέργειες της Ντούγκαν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15 και να φαίνεται ν αποκτά το πάνω χέρι. Η Ανόρθωσις όμως δεν έχασε την επαφή της με το σκορ και τελικά κατόρθωσε αρχικά με την Βούκοβιτς και ακολούθως τα φαρμακερά σερβίς της Γεωργίας Σταυρινίδου και να πάρει το σετ με 22-25 ανατρέποντας το σκορ.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Μπόσκοβιτς μπήκε καλύτερα και είχε ελαφρύ προβάδισμα, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ αντέδρασε και με αιχμή την Χαραλάμπους προηγήθηκε με 11-07. Η Ανόρθωσις επανήλθε και με συνεχή σερβίς της Μπρατούνχινα προηγήθηκε με 12-16. Στο σημείο εκείνο οι «κιτρινοπράσινες» ανέβηκαν και μείωσαν το σκορ στον πόντο. Η Ανόρθωσις όμως δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να πάρει το σετ με 22-25 και τη νίκη με 1-3.

TEXNOOIKIA AEK(Λ. ΧΟΛΟΣΙ):Ιωάννου, Ντουντνίκοβα, Στυλιανού, Μουντρίτσκαγια, Ντούγκαν, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη. –

AΝΟΡΘΩΣΙΣ (Α.ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ):Παπαγεωργίου, Μ.Κολοκοτρώνη, Βούκοβιτς, Σταυρινίδου, Βασιλείου, Μπρατούνχινα, -Λίμπερο: Δαϋίδ - Αλλαγές: Κακουρή.

Ο πρώτος αγώνας Sabbianco Απόλλων – BetOnAlfa ΑΕΛ θα διεξαχθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, ενώ το ΘΟΙ Αυγόρου πέρασε χωρίς αγώνες στα ημιτελικά.

Διπλό για πρόκριση στη Δερύνεια

Με το διπλό από τη Δερύνεια έφυγε η Ολυμπιάδα Ν. στον πρώτο προημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών κερδίζοντας την Αναγέννηση με 0-3 σετ. Η ομάδα της Έφης Πέτρου έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ωστόσο, η Αναγέννηση διατηρεί τις δικές της ελπίδες αφού με νίκη στον επαναληπτικό της Λευκωσίας 3-0 ή 3-1 οδηγεί την πρόκριση στο χρυσό σετ. Η Ολυμπιάδα αρκείται με νίκη ή ήττα με 2-3 σετ.

Η Ολυμπιάδα μπήκε πολύ καλά στο πρώτο σετ και κατάφερε να κερδίσει με 17-25 εξασφαλίζοντας το προβάδισμα με 0-1 σετ. Η Αναγέννηση πάλεψε αλλά δεν είχε λύσεις.

Μάχη έγινε στο δεύτερο σετ με την Αναγέννηση να ανεβαίνει αισθητά και να προσπαθεί να ισοφαρίσει τον αγώνα. Η Ολυμπιάδα όμως προσπάθησε να ελέγξει τον αγώνα και τα κατάφερε κερδίζοντας με 21-25 κάνοντας το 0-2 σετ.

Στο τρίτο σετ η Ολυμπιάδα μπήκε πάλι καλύτερα και αφού προηγήθηκε με 14-21 πήρε το σετ με 20-25 και πήρε τη νίκη με 0-3 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Ε. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Οικονόμου, Ευσταθίου, Λουκά, Χριστοφή, Δημητρίου, Χρυσοστόμου. Αλλαγές: Παπαλεοντίου, Χαννίδου. Χ’’Θωμά.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠ.(Ε.ΠΕΤΡΟΥ): Οικονομίδου, Ε.Πέτρου, Χαραλάμπους, Χριστοδούλου, Χατζηχαραλάμπους, Νίστρομ,- Λίμπερο: Ψιλογένη. – Αλλαγές: E.Mαραγκού, Λιάτσου

Keywords
Τυχαία Θέματα