Μεγάλη αποκάλυψη για τη 23χρονη που κακοποιούσε το παιδί της

Σε σημαντική αναφορά, που αναδεικνύει τις πολλαπλές πτυχές των περιστατικών κακοποίησης, προχώρησε σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την κοπέλα από τη Σκάλα Λακωνίας, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε το τριών χρονών αγοράκι της. Όπως εξηγεί η οργάνωση, η νεαρή μητέρα είχε πέσει θύμα κακοποίησης όταν ήταν 11 ετών.

Συγκεκριμένα, το 2006 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της

τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι Αρχές της περιοχής, όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δυστυχώς, το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε.

Ο οργανισμός θέτει τα ερωτήματα: Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες Αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια, καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί; Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με τη βάναυση κακοποίηση του 3χρονου αγοριού από την ίδια του τη μητέρα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα