Μεγάλη ανατροπή για Μάρκο!

Ο Μάρκος Παγδατής αν και έφτασε μια ανάσα από την ήττα, κατάφερε και γύρισε ένα σχεδόν χαμένο παιχνίδι κόντρα στον Βάσεκ Πόσπισιλ, και πήρε την σπουδαία πρόκριση για τον 2ο γύρο του Chengdu Open στην Κίνα!

Ο Κύπριος πρωταθλητής ήταν ψύχραιμος και αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, και μετά από μια καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση, πήρε την αγχωτική νίκη κόντρα στον Καναδό Πόσπισιλ.

Ο Μάρκος, Νο113 στον κόσμο αυτήν την στιγμή, είδε τον αντίπαλό του να παίρνει το προβάδισμα στα sets με εξαιρετικό

παιχνίδι στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, αλλά στην συνέχεια μάζεψε τα κομμάτια του και έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση φέρνοντας ''τούμπα'' το ματς.

Τελικό σκορ μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά σκληρής μάχης, 6-7(4), 7-6(5), 6-4 και μεγάλη νίκη του Μάρκου στην πρεμιέρα του στην Ασία.

Ο Πόσπισιλ στις αρχές του 2ου set είχε προβλήματα στην μέση του, και ήταν ένα βήμα μακριά από την απόσυρσή του από την αναμέτρηση καθώς πήρε και ιατρικό timeout, με τονγιατρό να μπαίνει στο court και να προσπαθεί να τον ανακουφίσει, όμως έσφιξε τα δόντια και συνέχισε το παιχνίδι μέχρι τέλους.

Στο 1ο set, ο Παγδατής πήρε το προβάδισμα με break στην αρχή(3-1), όμως δεν μπόρεσε να το διατηρήσει και ο Καναδός ο οποίος ήταν αρκετά επιθετικός από εκεί και έπειτα, με ένα κρεσέντο υψηλού επιπέδου τένις, έφτασε τελικώς δικαιωματικά στην κατάκτηση του set στο tie-break αυτού εκμεταλλευόμενος την πρώτη του ευκαιρία για το 0-1.

Στο 2ο set το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, και εφόσον ο Μάρκος δεν μπορούσε να πάρει το πάνω χέρι και να ''χτυπήσει'' τον τραυματία Πόσπισιλ ώστε να πάρει προβάδισμα για το 1-1, το ματς οδηγήθηκε και πάλι στην ''ρώσικη ρουλέτα'' του tie-break.

Εκεί ο Μάρκος έβαλε τα δυνατά του, περιόρισε τα κακά σερβίς του, και έχοντάς το σερβίς του ως όπλο, ''τελείωσε'' τον Καναδό με 7-5, κερδίζοντας στις λεπτομέρεις το δεύτερο κομμάτι του αγώνα, και γλιτώνοντας έτσι την ήττα στα δυο sets, ενώ είχε βρεθεί μόλις δυο πόντους μακριά από αυτήν στο 5-5 του tie-break.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε deciding set, και εκεί η κούραση μίλησε.

Ο Κύπριος έδειξε πως είχε δυνάμεις, ο Πόσπισιλ φαινόταν εξουθενωμένος, και με πολύ ψύχραιμες ενέργειες ο Παγδατής, ο οποίος έκανε δυο breaks σε βάρος του Νο85 στον κόσμο, εν αντιθέσει με εκείνον που του έκανε ένα, πήρε την μεγάλη νίκη με 6-4.

Στην επόμενη φάση του Chengdu Open στην Κίνα, ο Μάρκος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αργεντινό Λεονάρντο Μάγιερ Νο8 του ταμπλό, και τον φορμαρισμένο Πίτερ Γκόγιοβτζικ, άξιο πρωταθλητή στο Moselle Open την προηγούμενη εβδομάδα στην Γαλλία.

Τρίτη 26/9: 1ος Γύρος Chengdu Open

Baghdatis (Cyprus) beat Pospisil (Canada) 6-7(4), 7-6(5), 6-4

Edmund (Great Britan) beat Tomic (Australia) 6-4, 6-2

Basilashvili (Georgia) beat Troicki (Serbia) 6-3, 2-6, 6-2

Istomin (Uzbekistan) beat Struff (Germany) 6-3, 7-6(3)

Lajovic (Serbia) beat Menendez-Maceiras (Spain) 6-3, 7-6(3)

Yen Hsun Lu (Taipei) beat Ymer (Sweden) 6-2, 6-3

Keywords
Τυχαία Θέματα