Με το μαξιλάρι του μνημονίου να αποζημιωθούν

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τη χρήση του αποθέματος που προκύπτει από τη μη άντληση όλων των χρημάτων του κυπριακού μνημονίου για αποζημίωση των καταθετών που υπέστησαν κούρεμα καταθέσεων εισηγείται ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρεται σε πληροφορίες στα ΜΜΕ

ότι η Κύπρος πιθανόν να μη χρησιμοποιήσει όλα τα χρήματα του μνημονίου και διερωτάται: «Γιατί η Κυβέρνηση δεν ζητά από την Τρόικα να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να αποζημιωθούν τα θύματα του bail-in;».

Ο Σύνδεσμος διερωτάται τι περιμένει η Κυβέρνηση για να αποζημιώσει τους κατόχους αξιογράφων, όταν η ίδια η Κεντρική Τράπεζα, με πόρισμά της, καταδίκασε τις ενέργειες των τραπεζών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «όλοι οι ιδιώτες κάτοχοι αξιογράφων θεωρούνται εξαπατηθέντες και δεν χρειάζεται ο καθένας ξεχωριστά να αποδείξει ότι εξαπατήθηκε» και υπενθυμίζει ότι το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους αξιογράφων.

«Γιατί μας στέλλουν στα δικαστήρια;»
«Γιατί όλοι παραπέμπουν τους κατόχους αξιογράφων σε δίκες και δικαστήρια, τη στιγμή που ο Σύνδεσμος -κάνοντας μεγάλη παραχώρηση- δέχτηκε να εκπονηθεί ένα σχέδιο, το οποίο να προνοεί επιστροφή των χρημάτων στα μέλη του, μετά το πέρας του μνημονίου; Μήπως για να πλουτίσουν κάποιοι δικηγόροι;», διερωτάται.
Τέλος, ο Σύνδεσμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρη Συλλούρη, «για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για αποζημίωση των μελών του Συνδέσμου».
(ΚΥΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα