Με πολιτική χωρίς όρια,εμπαίζει πολίτες ότι γνωρίζει τα όρια

Η πολιτική είναι η τέχνη της εξαπάτησης και της παραπλάνησης. Από τα πρώτα πολιτικά βήματά του, ο Ν. Αναστασιάδης ασκήθηκε και εξασκήθηκε σε αυτήν την πρακτική. Με την βοήθεια των επικοινωνιολόγων του εδώ και χρόνια επιδίδεται σε αυτό το άθλιο άθλημα της εξαπάτησης όσων αφελών ακόμα παρασύρονται από τα λεγόμενά του και χειροκροτούν τον εξευτελισμό και την προσβολή της νοημοσύνης τους.

Δεν περνά ημέρα χωρίς να επαναλαμβάνει διάτορα ότι καίγεται κυριολεκτικά να επιστρέψει σε συνομιλίες επειδή «εξ αδήριτου ανάγκης, εγράφη, προχωρούμε στον διάλογο, είμαστε έτοιμοι για τον διάλογο, το έχω

καταστήσει σαφέστατα προς τον ΓΓ. ότι είμαι έτοιμος να επανέλθω στον διάλογο. Αλλά αν είναι να αποδώσει αυτός ο διάλογος σε μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο, χρειάζεται προετοιμασία, χρειάζεται να δοκιμαστούν οι θέσεις της Τουρκίας». Και προσθέτει:

«Γνωρίζω τα όρια μέχρι πού μπορεί να διαπραγματευτώ και ποια λύση μπορεί να παρουσιάσω στον λαό. Το είχα πει και το επαναλαμβάνω, δεν θα οδηγήσω τον λαό να αναλάβει τις ευθύνες που ο ίδιος θα πρέπει να αναλάβω. Υπάρχουν πάντοτε τα όρια που εσείς (οι αγωνιστές) χαράξατε μέσα από τους αγώνες σας» (χαιρετισμός στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων, 12.11.2017). Την προτεραία διαβεβαίωσε πως «δεν θα δεχθεί λύση η οποία θα καταρρεύσει».

Σε ποιους ο Ν. Αναστασιάδης νομίζει ότι απευθύνεται; Ευτελίζοντας και προσβάλλοντας την κυρίαρχη απόφαση του κυπριακού Ελληνισμού, της 24ης Απριλίου 2004, επανέφερε εν δυνάμει το τερατούργημα Ανάν και επ’ αυτού διαπραγματεύεται με τον πεφιλημένο πράκτορα της τουρκικής κατοχής, τον φίλτατό του Ακιντζί. Παίρνει την εκδίκησή του επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου και του άλλοτε εθνικόφρονος ΔΗΣΥ, τον αποδοκίμασαν, τον απέρριψαν και καταψήφισαν την Αναν-ική μονομανία του. Η κοινή δήλωσή του με τον κατοχικό Έρογλου (11.2.2014) ενταφίασε την Κυπριακή Δημοκρατία και άνοιξε την πόρτα στην τουρκοποίηση της Κύπρου.

Στις συνομιλίες του με τον προαγωγό της κατοχής, Ακιντζί, αποδέχτηκε παραμονή ΟΛΩΝ των εποίκων! Ο Ν. Αναστασιάδης, πρώτον, αγνοεί εμφανώς την τραγική περίπτωση της συριακής Αλεξανδρέττας. Δεύτερον, ως νομικός, δεν γνωρίζει ότι ο εποικισμός είναι διεθνές έγκλημα πολέμου και η Τουρκία εγκληματεί κατά της Κύπρου. Τρίτον, ο Ν. Αναστασιάδης άνοιξε την πόρτα και διευκολύνει την αρπαγή και επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία. Τέταρτον,δεν μελέτησε ποτέ τι ο Νιχάτ Ερίμ, από το 1956, πρότεινε και η Άγκυρα μεθοδεύει για την δραστική αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της νήσου ώστε οι Τούρκοι, σύντομα, να καταστούν πλειοψηφία. Ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε όπως οι τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες, τις οποίες απολαμβάνουν οι πολίτες της ΕΕ, παραχωρηθούν στα 80 εκ. των Τούρκων. Ακόμα χειρότερα: Αποδέχτηκε παραχώρηση άδειας παραμονής – προσωρινής δήθεν – σε Τούρκους εργαζόμενους, φοιτητές και τουρίστες. Κι αν δεν αποχωρήσουν, ποιος θα τους εκδιώξει;

Ο Ν. Αναστασιάδης αποδέχτηκε εξίσωση της ελληνικής πλειοψηφίας με την τ/κ μειοψηφία. Αναγνώρισε δικαιώματα στους κλέφτες ε/κ περιουσιών. Αποδέχτηκε παραχώρηση βέτο σε όλες τις πτυχές της διακυβέρνησης, δηλ. τσιμέντωσε εκ προοιμίου την παράλυση μελλοντικής λύσης. Αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία η οποία παραβιάζει, εκτός πολλών άλλων, την παγκόσμια αρχή «ένας άνθρωπος μία ψήφος». Αποδέχτηκε παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών των νόμιμων κατοίκων της νήσου. Αποδέχτηκε παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά από πιθανή λύση. Στην διάσκεψη της Γενεύης, (3.1.2017), πρότεινε συμμαχία, ‘alliance’, της Κύπρου με την Τουρκία, μετά την λύση, με το σκεπτικό ότι «με την εν λόγω χώρα ‘μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και προκλήσεις’»!

Την 1η Οκτωβρίου 2016, μετά από την στρατιωτική παρέλαση, ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν θα επενδύουμε σε εξοπλισμούς αλλά σε ειρηνικά έργα. Φέτος είπε ακριβώς τα αντίθετα και για να εντυπωσιάσει τους αφελείς, παρουσίασε ρωσικούς πυραύλους που αγοράστηκαν επί προεδρίας Τάσσου (2006), μερικές δεκάδες ισραηλινά αυτόματα και… καινούργιες στολές! Α, ναι, και ομοιώματα στρατιωτών σε δεκάδες σκοπιές οι οποίες καταργήθηκαν μετά την ψηφοθηρική μείωση της θητείας. Ο Ν. Αναστασιάδης και ο υπουργός Άμυνας έχουν το θράσος να εμπαίζουν τους πολίτες ότι, τάχα, η Κύπρος καθίσταται πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας. Τόση είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα ώστε τουρκικά F-16 αλωνίζουν ανεμπόδιστα στον ουρανό της δήθεν ασφαλούς Λευκωσίας.

Η πολιτική του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό δεν έχει όρια: Στην επικοινωνιακή εξαπάτηση, στην παροχολογική διαβουκόληση, στην πολιτική παραπλάνηση και στην διαπραγματευτική υποχώρηση. Τα όρια, τα οποία οι πολίτες θέτουν ως προαπαιτούμενα εθνικής, βιολογικής, κρατικής επιβίωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών έναντι του αδίστακτου τουρκισμού, τον οποίο ο Ν. Αναστασιάδης θωπεύει και λείχει, δεν έχουν καμία συνάφεια με τα όρια που, τάχα, γνωρίζει όταν συνομιλεί με τους Αττίλες και τους εδώ πράκτορές τους. Γι’ αυτό και είναι επικίνδυνος!

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα