Με πεντάρα ξανά στην κορυφή

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν απολαυστικοί, συνδύασαν γκολ και θέαμα και έφτασαν εύκολα στην πέμπτη τους φετινή επιτυχία

ΕΝΩΣΗ 0
ΑΠΟΕΛ 5
12’ Ντε Βινσέντι, 31’ Βάντερ, 51’ Εφραίμ,62’, 64’ Καβενάγκι

Η μετάβαση από την Ευρώπη στις εγχώριες διοργανώσεις επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» γι' άλλο ένα παιχνίδι ανέδειξαν τις επιθετικές τους αρετές και

έφτασαν εύκολα σε άλλη μια επιβλητική νίκη. Θύμα της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια, αυτήν τη φορά, η Ένωση, την οποία οι «γαλαζοκίτρινοι» φιλοδώρησαν με πέντε γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ χθες στο «Τάσος Μάρκου» συνδύασε την ουσία με το θέαμα, ήταν αρκετά παραγωγικός και έφτασε εύκολα στο επιβλητικό 5-0. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν στους 16 βαθμούς και έπιασαν και πάλι κορυφή, ενώ για τρίτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Ο Καβενάκγι σημείωσε άλλα δύο γκολ, έφτασε στα επτά και πέρασε στην κορυφή των σκόρερ, ενώ το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε έξι παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη πετύχει 23 γκολ, αριθμός που αποδεικνύει την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα.

Από την άλλη η Ένωση γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας φετινή της ήττα, και προβλημάτισε με την εικόνα που παρουσίασε ειδικά στην επανάληψη.
Με τρεις αλλαγές παρέταξαν τις ομάδες τους Νίκος Καραγεωργίου και Τιμούρ Κετσπάγια, σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια. Ο προπονητής της Ένωσης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Μπόζοβιτς, Κουμή και Ντίξον, αντί των Φροξυλιά, Σίλβα και Μπασόφ.

Από την άλλη, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έδωσε φανέλα βασικού στους Αμορίν, Ντε Βινσέντι και Καβενάγκι αντί των Αναστασίου, Μακρίδη και Πιατκόφκσι.
Πολύ καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να πετύχει τουλάχιστον ακόμα δύο και την Ένωση να παίζει ορθόδοξο ποδόσφαιρο, να δημιουργεί κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Βάτερμαν, χωρίς όμως να μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αφού έχασαν καλή ευκαιρία, μόλις στο 3’ με τον Εφραίμ, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Ντε Βινσέντι στο 12’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Θα ανέμενε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα επηρεάζονταν από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, κάτι όμως που δεν έγινε. Κι αυτό γιατί το γκολ που δέχτηκαν τους ανάγκασε να βγουν μπροστά και να ψάξουν τους διαδρόμους προς την εστία του Βάτερμαν. Στο 16’ ο Μπούντιμιρ έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να αποκρούει με δεύτερη προσπάθεια, ενώ στο 21’ ο Καρλάο πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα, πριν πιάσει το σουτ ο Ντίξον μέσα από την περιοχή.

Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 26’, όταν ο Σέρτζιο έκανε τη σέντρα ακριβείας, ο Καβενάγκι έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ο Αμπάρι απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Γερό προβάδισμα
Ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός το πέτυχε ο Βάντερ πέντε λεπτά αργότερα (31’). Ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το πόδι του έξω απο την περιοχή του Αμπάρι, με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα του Ελλαδίτη τερματοφύλακα και τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων, βάζοντας έτσι γρήγορα γερές βάσεις για τους τρεις βαθμούς.
Επτά λεπτά αργότερα οι «γαλαζοκίτρινοι» λίγο έλυψε να πετύχουν και τρίτο γκολ, με τον Καβενάγκι να γυρίζει την μπάλα στον Ντε Βινσέντι, τον Αργεντινό να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά λίγο έξω.
Λίγο προηγουμένως, ο Ντίξον έκανε το πλασέ, με τον Μπούντιμιρ να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι στην πορεία της μπάλας.

Ασταμάτητος...
Ακόμα πιο φουριόζος μπήκε στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ, που μέσα σε 19 λεπτά πέτυχε άλλα τρία τέρματα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, αναγκάζοντας ταυτόχρονα την Ένωση σε βαριά ήττα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην επανάληψη, οι «βυσσινί» δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Βάτερμαν.

Στο 51’ ο Εφραίμ πέτυχε το 3-0, αφού προηγήθηκε ο ωραίος συνδυασμός των Ντε Βινσέντι και Καβενάγκι. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Καβενάγκι, ο οποίος καθ' όλην τη διάρκεια του αγώνα έψαχνε το γκολ. Ο Αργεντινός εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών στο 62’ κάνοντας το 4-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα (64’) κέρδισε για δεύτερη φορά τον Αμπάρι με πλασέ αυτήν τη φορά, φτάνοντας τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα και στην πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Μάλιστα, ο Αργεντινός θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ εάν η μπάλα δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά που επιχείρησε στο 77’.

ΕΝΩΣΗ (Ν.Καραγεωργίου): Αμπάρης, Πάρπας (9' Φροξυλιάς), Τσιακλής, Μπάουμαν (57' Άντιτς), Μέγκαχεντ, Μπόζοβιτς, Σβόγιτς, Κουμής, Βαλιάνος, Μπούντιμιρ, Ντίξον (68' Κοσμά)
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Καρλάο, Αμορίν, Σέρτζιο (57' Μακρίδης), Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (66' Αλωνεύτης), Βάντερ (68' Χαραλαμπίδης), Καβενάγκι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπόγιοβιτς / Αντωνιάδης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρίστος Νικολαΐδης
ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννης Λαζάρου, Αριστείδης Χρίστου, Χαράλαμπος Σκαπούλλης (4ος)
ΠΑΡΑΤΡΗΤΗΣ: Γιώργος Πεκρής

Κετσπάγια: «Το τέλειο παιχνίδι»
Ικανοποιημένος από τη νίκη του ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια: «Συγχαρητήρια στην ομάδα και στους παίκτες μου. Αν υπάρχει στο ποδόσφαιρο τέλειο παιχνίδι, σήμερα όντως το κάναμε. Πετύχαμε πέντε γκολ, κάναμε ευκαιρίες και η παρουσία στο Παραλίμνι ήταν πολύ καλή. Δυστυχώς στα μέσα της εβδομάδας χάσαμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς να παίξουμε καλά και νιώθαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε στο παιχνίδι με την Ένωση για να μας φύγει η στενοχώρια. Τώρα έχουμε δυο εβδομάδας μπροστά μας να ξεκουραστούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Δείξαμε ότι όταν έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές είμαστε πολύ καλή ομάδα. Η Ένωση είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά σήμερα η ομάδα μου ήταν πολύ καλή και χωρίς αμφιβολία κερδίσαμε δίκαια. Καλή συνέχεια στον συνάδελφο και στην Ένωση».

Ν. Καραγεωργίου: «Όσο και να ψάξω να βρω και να θυμηθώ κάτι θετικό από το παιχνίδι δεν θα βρω, γι’ αυτό καλύτερα να μην ταλαιπωρήσω το μυαλό μου και την ομάδα. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για την πέρα για πέρα δίκαιη νίκη του. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε σύντομα και να επανέλθουμε».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΑΠΟΕΛ 23-5 16
2.ΑΕΚ 11-3 16
3.ΑΝΟΡΘΩΣΗ 12-4 14
4.ΑΠΟΛΛΩΝ 8-5 11
5.ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 12-11 10
6.ΟΜΟΝΟΙΑ 8-6 9
7.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 9-12 8
8.ΕΝΩΣΗ 6-10 7
9.ΑΕΛ 2-4 7
10.ΠΑΦΟΣ F.C. 7-11 5
11.ΔΟΞΑ 6-10 5
12.ΕΡΜΗΣ 7-12 5
13.ΑΓ. ΝΑΠΑ 4-12 1
14.ΑΡΗΣ 6 3-13 1

Keywords
Τυχαία Θέματα