Με λαμπρότητα γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πάφος

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πάφος. Ο Μητροπολίτης Πάφου προέστη της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο. Ακολούθως τέλεσε τον μέγα αγιασμό στην παρουσία του Υπουργού Mεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη .

Η ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστη στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, από τον Μητροπολίτη Πάφου, ο οποίος ευχήθηκε να οδηγηθούμε στην απελευθέρωση του τόπου για να μπορέσουμε να αγιάσουμε ελεύθερα

και τα βόρεια ακρογιάλια της πατρίδας μας.

Ο Πάφου Γεώργιος είπε πως πρέπει να ξέρουμε πάντα πως φωτίζει και βοηθά ο Θεός εκείνους που βοηθούν τον εαυτό τους, που θα υποδείξουν υπομονή και εγκαρτέρηση και υπομονή στο δίκαιο μας που θα οδηγήσει όχι απλώς στην επανένωση αλλά στην απελευθέρωση του τόπου μας. Ευχήθηκε τέλος χρόνια πολλά σε όλους.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο. Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε σήμερα στην Πάφο για να παραστεί στους επίσημους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανίων σε μια τόσο σημαντική γιορτή για τη χριστιανοσύνη.

"Όπως είπε και ο Πανιερώτατος, ελπίζουμε η βάφτιση του Χριστού να μας οδηγήσει και εμάς όλους σε ασφαλή λιμάνια τα επόμενα χρόνια”, είπε ο Υπουργός Μεταφορών και ακολούθως ευχήθηκε ό,τι καλό σε όλους, και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Πάφου.

Πλήθος κόσμου από νωρίς συγκεντρώθηκε στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, που ήταν το επίκεντρο των εορτασμών των Αγίων Θεοφανίων και του καθαγιασμού των υδάτων στην Πάφο.

Ξεχωριστή νότα στους επίσημους εορτασμούς των Αγίων Θεοφανίων στην Πάφο αποτέλεσε η πολυάριθμη συμμετοχή κολυμβητών διαφόρων ηλικιών που βούτηξαν στα κρύα νερά στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού.

Τελετές κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστηκαν επίσης στα λιμανάκια Λατσιού και Αγίου Γεωργίου Πέγειας, ως επίσης και στο λιμανάκι Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα