Με διπλό «καπαρώνει» την 4η θέση

ΑΕΛ
Φορμαρισμένοι οι «Λέοντες», που κατεβαίνουν αποφασισμένοι στη Λευκωσία

Με μοναδικό απόντα τον Τζούνιορ, η ΑΕΛ αντιμετωπίζει σήμερα στο ΓΣΠ την Ομόνοια, σε ένα πολύ σημαντικό παιγνίδι, αφού πιθανή νίκη της θα σημαίνει αυτόματα και «κλείδωμα» της πρώτης 4άδας. Αυτό θα της δώσει τη δυνατότητα στη συνέχεια να κυνηγήσει την αμέσως πιο πάνω θέση, που δίνει αυτόματα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σίγουρα

το έργο της λεμεσιανής ομάδας είναι πάρα πολύ δύσκολο, αφού οι αγώνες της στο ΓΣΠ αποτελούν τη «μαύρη τρύπα» της, όμως με την ορμή που έχει πάρει από τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει σήμερα και θα επιστρέψει στη Λεμεσό με τους βαθμούς της νίκης στις αποσκευές της.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ δούλεψε όσο μπορούσε με τους παίκτες του, έτσι ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για την αναμέτρηση. Είναι ο 4ος αγώνας της μέσα σε δέκα ημέρες, άρα είναι λογικό να υπάρχει κούραση, την οποία θα προσπαθήσει να διαχειριστεί η λεμεσιανή ομάδα, έτσι ώστε να φθάσει στον στόχο της που είναι η νίκη.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε να δώσει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του για τον σημερινό αγώνα, τονίζοντάς τους ότι η κακή τους παράδοση στο ΓΣΠ πρέπει να σπάσει. Μελέτησε αρκετά τον σημερινό αντίπαλο της ομάδας του, τονίζοντας στους παίκτες του τι θα πρέπει να προσέξουν και τι να εκμεταλλευτούν για να πάρουν το τρίποντο. Λογικά, η επιστροφή του Πίτι από την τιμωρία του θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Μπαλταζάρ να «πειράξει» και σήμερα το σχήμα του.

Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας σκέφτεται να την παρατάξει με σχηματισμό 4-2-3-1 στο ΓΣΠ. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρόμο. Δεξιά ο Αϊρόσα και αριστερά ο Φορτούνα. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Λαφράνς και Μιτρέα. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σοάρες και Νικολάου ως αμυντικοί μέσοι, με τον Πίτι μπροστά τους. Στα φτερά θα είναι οι Γεωργιάδης και Μέσκα και στην κορυφή της επίθεση ο Αρουαμπαρένα.

Λόγω της ημέρας, δεν αναμένεται μεγάλος αριθμός φίλων της ΑΕΛ να βρεθεί στο ΓΣΠ. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές του κ. Μπαλταζάρ θα νιώσουν τη στήριξη των πιστών οπαδών τους που θα κάνουν το ταξίδι για την πρωτεύουσα έτσι ώστε να στηρίξουν την ομάδα τους στην προσπάθειά της να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Αϊρόσα-Φορτούνα
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, ο Μάρκο Αϊρόσα θα κληθεί τις επόμενες ημέρες για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ και για τη νέα χρονιά, αφού οι εμφανίσεις του φέτος είναι πολύ καλές. Αν ο Αγκολέζος αμυντικός παραμείνει και στη νέα περίοδο, τότε, θα συμπληρώσει 7ετία στην Κύπρο και τη Λεμεσό. Ταυτόχρονα, στην ΑΕΛ θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα και τον Νούριο Φορτούνα για τη νέα περίοδο.

Ο ποδοσφαιριστής είναι δανεικός από την Μπράγκα και η λεμεσιανή ομάδα έχει όψιον αγοράς, αρκετά υψηλή, η οποία κυμαίνεται στις 450.000-500.000 ευρώ. Στην ΑΕΛ δεν βιάζονται και περιμένουν να δουν αν η ομάδα θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν ναι, είναι πιθανόν να προχωρήσουν στην απόκτησή του, αφού θα είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα