Με αντιπροσωπεία του AHI συναντήθηκε ο Δημήτρης Συλλούρης

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Nick Larigakis και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος AHI (AHIF), Constantine Galanis και Leon Andris, καθώς και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου για Νομοθετικά Ζητήματα, Peter Milios.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος

της Βουλής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του, καυτηριάζοντας ιδιαίτερα την πάγια αδιάλλακτη πολιτική της Τουρκίας, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό όσο και με άλλα θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Larigakis, αναφερόμενος στη συνεισφορά του ΑΗΙ, υπογράμμισε τον ρόλο που το Ινστιτούτο διαδραματίζει ως φορέας του απόδημου Ελληνισμού στην υπόθεση της Κύπρου και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την ομογένεια. Σημείωσε, ακόμα, τον ρόλο αρκετών ομογενών στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Τονίστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η σημασία της συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Κοινοβουλίου και του Ινστιτούτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα