Μαζικές και προκλητικές Τουρκικές παραβιάσεις ελληνικού FIR

Σε μαζικές παραβιάσεις του Εθνκού εναέριου χώρου της Ελλάδας προβαίνουν οι Τούρκοι και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, 12 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και η μεγάλη πρόκληση συνίσταται στο γεγονός ότι δύο από αυτά ήταν οπλισμένα. Οι παραβάσεις του FIR Αθηνών και οι παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου έγιναν σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τρεις σχηματισμοί αποτελούμενοι από 12 αεροσκάφη συνολικά, καθώς και τρία ακόμη μεμονωμένα, προέβησαν σε επτά παραβάσεις και σε 32 παραβιάσεις. Μία από τις παραβιάσεις ήταν η υπέρπτηση πάνω από τη βραχονησίδα Καλόγεροι, που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών τα οποία όπως προσαναφέραμε ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά και δεν υπήρξαν εμπλοκές.

Ολα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική φάση της Στρατιωτικής Άσκησης «Παρμενίων 2015» την οποία μάλιστα θα παρακολουθήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη άσκηση τέτοιας κλίμακας που θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος πβρίσκεται ήδη γι΄ αυτό το λόγο στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Αλεξανδρούπολη προσγειώθηκε απ΄ ευθείας από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο του NATO ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα