Μαύρο σχεδόν σ’όλη την Κύπρο από IPTV-Άλλα δεδομένα από 2014

Διαστάσεις άνευ προηγουμένου έλαβε η επιχείρηση «σκούπα» που έγινε σε Κύπρο κι όχι μόνο, αναφορικά με τις παράνομες πλατφόρμες τύπου IPTV που διοχέτευαν πειρατικά δορυφορικά κανάλια σε εκατοντάδες σπίτια και υποστατικά ανά το παγκύπριο.

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, τα υποστατικά που βρίσκονταν στο πελατολόγιο των συλληφθέντων από την επιχείρηση βλέπουν μαύρο, ενώ δεκάδες άλλα υποστατικά που δεν βρίσκονταν στο πελατολόγιο

αυτό, δεν έχουν πρόσβαση λόγω «προληπτικού» κατεβάσματος κι άλλων πλατφορμών.

Η επιχείρηση έγινε με τη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου, του ΤΑΕ και του Τμήματος Εγκληματολογίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Εγκληματολογίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ολλανδικής Υπηρεσίας Φορολογικής Έρευνας και Πληροφοριών (FIOD), της Μονάδας Καταπολέμησης της Πληροφορίας της Βουλγαρικής Αστυνομίας, Coalition (IPC³). Συμμετείχαν, επίσης, μέλη της Συμμαχίας Οπτικοακουστικών Δικαιωμάτων κατά της Πειρατείας (AAPA).

Συνολικά, τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί και 17 κατοικίες έχουν ερευνηθεί στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Συμμετοχή στην επιχείρηση είχε και η Nova, καθώς επίσης και η Irdeto.

Ένα πρόσωπο στη Βουλγαρία συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε υποστατικό στη χώρα, κατασχέθηκαν 84 διακομιστές και 70 δορυφορικοί δέκτες, με αποκωδικοποιητές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογιστικά έγγραφα.
«Μαύρο» επίσης έπεσε στις διευθύνσεις IP οι οποίες βρίσκονταν κάτω από την ομπρέλα μιας ολλανδικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το 2014, σε επιχείρηση παρόμοιου τύπου, κι όχι σε τέτοιο πανευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώθηκε μια μόνο σύλληψη, χωρίς οι Αρχές να οδηγηθούν στην άκρη του νήματος. Τότε είχε πέσει ξανά «μαύρο», για λίγες ωστόσο μέρες και ακολούθως οι πλατφόρμες επανήλθαν μετά από λίγες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα