Μαθητικά Δημοτικά Συμβούλια από τον Δήμο Λεμεσού

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και τον Δήμο, η Επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού θα επαναλάβει και φέτος την πρωτοποριακή οργάνωση των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο Γυμνασίων και την Παρασκευή 17 Μαρτίου το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο Λυκείων.

Τα Μαθητικά Δημοτικά Συμβούλια, όπως αναφέρεται, έτυχαν της θερμής υποστήριξης της Διεύθυνσης των σχολείων

και των μαθητών και έγιναν ένας επιτυχημένος θεσμός.

Κατά τη διάρκεια των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, που άρχισαν πριν από δεκαεννέα χρόνια, οι μαθητές των σχολείων που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Λεμεσού, αφού εκλέξουν «Δήμαρχο», «Αντιδήμαρχο» και «Σύμβουλους», συνεδριάζουν στο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσιάζοντας εκπληκτικές εργασίες που κάθε χρόνο είναι ακόμη πιο ποιοτικές και αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια, αλλά και άλλα θέματα της πόλης μας.

Οι παρουσιάσεις γίνονται ενώπιον του προέδρου, του γραμματέα και μελών της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια των μαθητών, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι αξιέπαινη και αποδεικνύει περίτρανα ότι η νέα γενιά έχει ευαισθησίες και ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης, έχει στόχους και όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, έχει και άποψη για το πώς αυτά τα προβλήματα θα λυθούν.

Οι νέοι της πόλης μας, μέσα από τον θεσμό αυτό, ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της πόλης και είναι έτοιμοι να εισηγηθούν λύσεις και να εμπλακούν ενεργά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας, η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός κ.ά., προστίθεται.

Άξιοι συγχαρητηρίων, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι, επίσης, οι καθηγητές, που καθοδηγούν και στηρίζουν τους μαθητές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κόπος των παιδιών και η όλη προετοιμασία, δεν πάει χαμένη, γιατί, δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τις εισηγήσεις τους και τις παρατηρήσεις τους, έχουν βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα