Μαλάς: Μήνυμα προς κυνηγούς να σέβονται τους σκύλους τους

Μήνυμα προς τους κυνηγούς να σέβονται οι ίδιοι τους σκύλους τους έστειλε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Καταφύγιο Ζώων στην Αραδίππου ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «μια σύγχρονη κοινωνία οφείλει να σέβεται την ευημερία των ζώων και δυστυχώς είμαστε μια κοινωνία που δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία όσον αφορά την προστασία των ζώων και ειδικά των σκύλων. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να στείλω το μήνυμα προς τους κυνηγούς που θα έχουν την ευκαιρία σε λίγες εβδομάδες για την

πρώτη τους εκστρατεία, ότι πρέπει να σέβονται τα ζώα για να μην βρεθούμε ξανά σε εκείνες τις τραγικές στιγμές που βλέπουμε αδέσποτα σκυλιά τα οποία εγκαταλείπονται στα βουνά γιατί δεν μπορούν να αποδώσουν στο κυνήγι».

Αυτό συνέχισε «δεν είναι κουλτούρα κυνηγού, είναι μια κουλτούρα ασέβειας προς τα ζώα. Αν είναι κάτι που θέλω να στείλω προς όλους τους συμπολίτες μας είναι πως θα πρέπει αυτά τα ζώα να τα προστατεύσουμε και οι κυνηγοί πρωτίστως που έχουν και δικαιολογημένα αιτήματα, να σέβονται οι ίδιοι τα ζώα τους και μετά η πολιτεία θα φανεί αρωγός προς τα δικά τους αιτήματα».

Σε ερώτηση κατά πόσον εισηγείται Αστυνομία των ζώων, ο κ. Μαλάς απάντησε πως «εισηγούμαστε όχι κατ’ ανάγκη αστυνομία των ζώων, ευαισθητοποίηση κυρίως εκείνων οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ζώα. Οι κυνηγοί στη χώρα μας είναι εκείνοι που έχουν μια ιδιαίτερα αξιοποίηση ας πούμε των ζώων, και δεν νοείται όμως να υπάρχει αυτός ο πολυπληθής πληθυσμός σκύλων, να απαιτούμε να έχουμε πολλά σκυλιά για να κυνηγούμε, αλλά να μην δείχνουμε την ίδια ευαισθησία αυτών των σκυλιών».

Ναι να έχουμε σκυλιά, συνέχισε «αλλά να είμαστε εξίσου ευαίσθητοι προς τα ζώα τα οποία αξιοποιούμε γι’αυτό το σκοπό που η πολιτεία μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε. Επειδή σε άλλες χώρες υπάρχει ρύθμιση του αριθμού ζώων που χρησιμοποιούνται ειδικά στο κυνήγι και υπήρξε και μία ελαστικότητα από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή την ελαστικότητα να μην την μετατρέπουμε σε ασυδοσία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα