Λύτρωση στο 88΄με Τσιτσαρίτο

Ο Μεξικανός επιθετικός χάρισε τη νίκη-πρόκριση στη Ρεάλ επί της Ατλέτικο. Πέρασε μετά από 12 χρόνια στα ημιτελικά η Γιουβέντους.
Έχασε τρεις φοβερές ευκαιρίες, αλλά έγινε ο ήρωας της βραδιάς. Ο Τσιτσαρίτο Ερνάντεζ σκόραρε στο 88' και χάρισε την πρόκριση στη Ρεάλ έναντι της Ατλέτικο στο σούπερ ντέρμπι της Μαδρίτης. Έτσι η ομάδα του Ανσελότι πέρασε στα ημιτελικά, μαζί με τη Γιουβέντους που πήρε 0-0 στο Μονακό (είχε κερδίσει με 1-0 στο Τορίνο) και μαζί με τις Μπαρσελόνα, Μπάγερν θα μπουν αύριο στην κληρωτίδα.

ΡΕΑΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ 1-0 (0-0)
Παρά τις απουσίες των Μπέιλ, Μπενζεμά, Μόντριτς,

Μαρτσέλο και με τον Ράμος ανασταλτικό χαφ, η Ρεάλ ήταν καλύτερη από την Ατλέτικο. Παίζοντας σφιχτά και με πολλή πίεση στην μπάλα, η Ρεάλ κέρδισε τη μάχη του κέντρου στο μέγιστο διάστημα και απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία. Ο Τσιτσαρίτο έχασε τρεις μεγάλες μπροστά στον Όμπλακ, ενώ ευκαιρίες είχαν και οι Ρονάλντο (χαμένο τετ-α-τετ στο 44΄), Χάμες.

Την ίδια ώρα, η Ατλέτικο έπαιξε αρκετά επιφυλακτικά, δεν είχε σπιρτάδα και δεν έκανε αρκετές ευκαιρίες. Ο Σιμεόνε έκανε αλλαγές, έβαλε τον Γκάμπι αντί του Σαούλ Νίγκεθ στο 46' και τον Ραούλ Γκαρθία αντί του Γκριεζμάν στο 65', γυρνώντας σε διάταξη 4-2-3-1, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι μέχρι τέλους.

Η κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη που αντίκρυσε ο Τουράν) στο 76΄, έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα δεδομένα για την ομάδα του Σιμεόνε, με την πίεση της Ρεάλ να αυξάνεται. Δεν πέρασαν παρά μόνο έξι λεπτά, όταν ο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Ερνάντεζ, που πλάσαρε εύστοχα. Ήταν η πρώτη νίκη της Ρεάλ επί της Ατλέτικο στη φετινή περίοδο, μετά από οκτώ προσπάθειες.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-4-2): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (91' Αρμπελόα), Ροντρίγκες, Πέπε, Κρόος, Ίσκο (94' Ιγιαραμέντι), Ερνάντες (92' Χεσέ), Ρονάλντο.
Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Γκάμεθ, Τουράν, Μέντες (86' Χοσέ Μαρία Χιμένες), Κόκε, Νίγκεθ (46' Γκάμπι), Μάντζουκιτς, Γκριεζμάν (65' Γκαρθία).

ΜΟΝΑΚΟ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-0 (0-1)
Πέρασε πάνω από μία δεκαετία από τότε που η Γιουβέντους έπαιρνε πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ιταλική ομάδα, μετά την κυριαρχία στην πατρίδα της, επιστρέφει δριμύτερη και στην Ευρώπη. Με σκληρή άμυνα κατάφερε να κρατήσει το 0-0 μέσα στο Μονακό και να υπερασπιστεί τη νίκη της με 1-0 στο Τορίνο. Οι Μονεγάσκοι είχαν την υπεροχή, αλλά οι πλείστες επιθέσεις της σταματούσαν στο ύψος της περιοχής της Γιουβέντους.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Τουλαλάν (46' Μπερμπάτοφ), Κοντογκμπιά, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερέιρα Καράσκο, Μαρσιάλ (76' Ζερμέν).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ (77' Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (69' Γιορέντε).

Keywords
Τυχαία Θέματα