Λονδίνο:Η Burberry υμνεί τον Χένρι Μουρ στην Εβδομάδα Μόδας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Χένρι Μουρ αποτέλεσε την έμπνευση για την τελευταία κολεξιόν της Burberry για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2017-2018, που παρουσιάστηκε χθες στο Makers House του Σόχο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο, με τα μοντέλα να βαδίζουν καμαρωτά ανάμεσα στα γλυπτά του, φορώντας ουδέτερα σχέδια επηρεασμένα από τα έργα του.

Στην επίδειξη μόδας της βρετανικής φίρμας με ανδρική και γυναικεία ένδυση, ο διευθυντής δημιουργικού Κρίστοφερ

Μπέιλι παρουσίασε κοντά φορέματα που αφήνουν γυμνό τον ένα ώμο, κάπες, άνετα παντελόνια και φαρδιά πουλόβερ σε σκούρο μπλε χρώμα.

Ο Μουρ, που πέθανε το 1986, ήταν γνωστός για τα ορειχάλκινα γλυπτά του, ορισμένα από τα οποία εκτίθενται στον χώρο της επίδειξης. Εκτός από λίγα printed σχέδια σε φορέματα και σε ανδρικά πουκάμισα, τα χρώματα της νέας συλλογής είναι το ουδέτερο λευκό, το ιβουάρ, το γκρι και το μπλε. "Ο Μουρ πάντα φορούσε πουκάμισα σε χρώμα βαθύ μπλε -πάντα φορούσε μια ριγέ ποδιά, συνεπώς ήθελα να έχω και αυτό στην κολεξιόν, αλλά και τα μνημειώδη γλυπτά του επηρέασαν τα χρώματα της συλλογής", δήλωσε ο Μπέιλι.

Για το φινάλε, ο σχεδιαστής, ο οποίος όπως και ο Μουρ κατάγεται από την κομητεία Γιόρκσαϊρ στην Αγγλία, έντυσε τα μοντέλα του με περίτεχνα κομμάτια που καλύπτουν τους ώμους, διακοσμημένα με πέρλες, πούπουλα, δαντέλες και άλλα πολυτελή στολίδια.

Η βρετανική φίρμα είχε στραφεί στην ψηφιακή μετάβαση εδώ και χρόνια, προσφέροντας απευθείας αναμετάδοση των ντεφιλέ και χρησιμοποιώντας μέσα όπως το Facebook, το Snapchat ή την Apple TV. Στο περασμένο ντεφιλέ, η εταιρία αναστάτωσε σε βάθος τους παραδοσιακούς κύκλους στα είδη πολυτελείας. Οι κολεξιόν για τον άνδρα και τη γυναίκα παρουσιάστηκαν στην ίδια επίδειξη, ενώ εγκαινιάστηκε η ιδέα "βλέπω τώρα, αγοράζω τώρα", που σημαίνει ότι τα ενδύματα διατίθενται σε όλα τα σημεία πώλησης της Burberry αμέσως μετά το ντεφιλέ. Συνεπώς, οι λάτρεις της μόδας μπορούν να τα αγοράζουν γρήγορα χωρίς να περιμένουν τους κατά παράδοση έξι μήνες που απαιτούνταν για να φθάσουν τα είδη στα καταστήματα. Η επιτυχία ήταν εντυπωσιακή, πολλά μοντέλα εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικές ημέρες.

Η χθεσινή, ήταν η δεύτερη επίδειξη μόδας της Burberry που στηρίζεται στην ιδέα αυτή. "Δοκιμάζουμε απλώς νέους τρόπους για να κάνουμε πράγματα, ο κόσμος αλλάζει δραματικά και είναι σημαντικό εμείς, ως βιομηχανία, να εξερευνούμε νέους τρόπους για να παρουσιάζουμε τη συλλογή μας στους πελάτες μας και στον κόσμο που αγαπά τη μόδα, το σχέδιο και τη δημιουργικότητα. Και αυτό πάει απίστευτα καλά", δήλωσε ο Μπέιλι, που είναι και διευθύνων σύμβουλος της Burberry.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα