Ληστεία ΣΠΕ:Στο μικροσκόπιο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Εντατικές οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών της Συνεργατικής στον Αγ. Αθανάσιο

Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας για εντοπισμό και των δραστών της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε χθες στις 10 το πρωί σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην οδό Ανοικοδομήσεως, στον Άγιο Αθανάσιο. Παρά το γεγονός ότι η αναγνώριση των δραστών καθίσταται δύσκολη λόγω του ότι έφεραν κράνη και μαύρα ρούχα, εντούτοις οι ανακριτές εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

«Μελετούμε πολύ προσεκτικά

τις εικόνες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, ελέγχουμε τα τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή, ανακρίνουμε υπόπτους και γενικά διερευνούμε το κάθε στοιχείο που μπορεί να μας οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο βοηθός Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού, Μαρίνος Δημητρίου.

Πρόκειται για την 3η ληστεία σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας το τελευταίο διάστημα. Στις 7 Αυγούστου διαπράχτηκε ληστεία σε ΣΠΕ στην Τίμη με λεία 30 χιλιάδες ευρώ. Στις 2 Αυγούστου ληστές είχαν χτυπήσει υποκατάστημα της ΣΠΕ στον Πύργο Λεμεσού αρπάζοντας 15 χιλιάδες ευρώ.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο βοηθός Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού τόνισε ότι διερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής ληστείας να σχετίζονται τόσο με τις προηγούμενες ληστείες, όσο και με άλλες που διαπράχθηκαν στο παρελθόν σ’ όλη την Κύπρο. « Ο τρόπος δράσης τους είναι πανομοιότυπος. Εξετάζουμε κατά πόσο σχετίζονται οι υποθέσεις, αν οι δράστες είναι οι ίδιοι σε όλες τις ληστείες ή αν αποτελούν μέλη σπείρας ληστών που δρα σε όλη την Κύπρο, εκτιμούμε ότι είναι Κύπριοι, χωρίς όμως να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται και για αλλοδαπούς, όλα αυτά αποτελούν αντικείμενο έρευνας», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο βοηθός Υπεύθυνος του ΤΑΕ, το ποσό που απέσπασαν οι ληστές, ανέρχεται στις 40 περίπου χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης και αριθμό επιταγών. Σε ό,τι αφορά τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που εντοπίστηκε να φλέγεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της ληστείας, διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από τον ιδιοκτήτη της στις 27 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα