Λιλλήκας:Στις εκλογές αυτές ζούμε τη δικτατορία του χρήματος

"Στην προεκλογική αυτή περίοδο βιώνουμε τη δύναμη του χρήματος, όπως το ονομάζω εγώ, ή ζούμε τη δικτατορία του χρήματος", τόνισε με νόημα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι εξαγοράζονται σωματεία, γίνονται εισφορές σε ιδρύματα, συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις, έχουν στηθεί μηχανισμοί έμμισθοι, εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι διαδίδουν ψιθύρους, μεταφέρουν λάσπη με fake news και διαδόσεις.

Πρόκειται για ένα βρόμικο παιχνίδι, δεν είναι πολιτικό παιχνίδι, επεσήμανε ο Γιώργος Λιλλήκας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως αυτή η προεκλογική διαδικασία τείνει στο να αναιρέσει την ηθική και το ήθος.

Αυτά που λέω τα εννοώ

"Είμαι ο μόνος που αυτά που λέω τα εννοώ, και μπορώ αποδεδειγμένα να τα κάνω πράξη", επεσήμανε.

Ως παράδειγμα, ανέφερε τη δέσμευση ότι σε ένα χρόνο θα παραιτούνταν από τη Βουλή αν δεν προωθούσαν τουλάχιστον 10 ζητήματα ενώπιον της Βουλής. Όπως βλέπετε, δεν χρειάστηκε να παραιτηθούμε, γιατί η παρουσία μας στη Βουλή ήταν έντονη σε διάφορους τομείς, επεσήμανε.

Κατηγόρησε τον Αναστασιάδη για υιοθέτηση αναχρονιστικών πρακτικών εν όψει εκλογών, ενώ ο ίδιος κατηγορούσε τον Χριστόφια ότι μοίραζε "τσιεκκούθκια". Τώρα το κάνει ο ίδιος.

Ενώ επεσήμανε ότι το επιτελείο Αναστασιάδη βρίσκεται σε πανικό και ανασφάλεια.

Κάλεσε τους Βουλευτές και τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρόταση του ανακλητού που κατέθεσε, μια πρόταση που δίνει το δικαίωμα στον λαό να στείλει, όπως είπε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο σπίτι του πριν λήξει η θητεία του, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του έναντι του λαού.

Κάποιοι χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις για χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Ο Γιώργος Λιλλήκας επεσήμανε ότι οι πολίτες θα κάνουν την ανατροπή σε αυτές τις εκλογές και ξεκαθάρισε ότι οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν έξω στις εκτιμήσεις τους, καθώς μόνο 1 στους 10 πολίτες δέχονται να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων αυτών.

Κάλεσε τους πολίτες που θέλουν πραγματικά αλλαγή να κατέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν και να δώσουν μαζί τη μάχη για την αλλαγή, καθώς, όπως υποστηρίζει, "δεν αλλάζει τίποτα από τον καναπέ".

Τόνισε, άλλωστε, με νόημα ότι όσοι αναμένουν να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της προεδρίας της δημοκρατίας, να συνεχίσουν να ζουν με τις ψευδαισθήσεις τους, καθώς ο ίδιος δεν έχει μάθει να φυγοδικεί όταν δίνει μια μάχη.

Τεχνοκράτες οι υπουργοί, αν εκλεγώ Πρόεδρος

Σε ερώτημα αν θα έβαζε Υπουργό στην κυβέρνησή του τον Γιώργο Παμπορίδη, ο κ. Λιλλήκας απάντησε πως "με μεγάλη χαρά θα έβαζα τον Παμπορίδη Υπουργό Υγείας. Δεν με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν αυτοί που θα επιλεγούν για Υπουργοί. Θα πρέπει να επιλέγουμε τους καλύτερους και όχι να κρίνουμε βάσει άλλων σκοπιμοτήτων", τόνισε με νόημα.

Βασικό κριτήριο για τον ίδιο στην επιλογή του, θα είναι η τεχνοκρατική κατάρτιση και η παραγωγικότητα, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι υπουργοί του, αν εκλεγεί, θα είναι τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί.

Η μόνη δυσκολία που έχει στο να παρουσιάσει τα ονόματα του Υπουργικού του Συμβουλίου, είναι στο ότι "για να επιλέξω τους κατάλληλους και να τους ανακοινώσω, αυτοί εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες, χρειάζονται την άδεια αν θα ανακοινωθούν τα ονόματα και αυτό έχει κόστος για τους ίδιους αν δεν εκλεγώ".

Υπερ της διοργάνωσης τηλεμαχιών

Χαρακτήρισε ως προσπάθεια κατάργησης των δημοκρατικών διαδικασιών, την άρνηση Αναστασιάδη για ντιμπέιτ. "Ο λαός έχει δικαίωμα να δει τους υποψηφίους σε αντιπαράθεση για τις θέσεις τους, τις ικανότητες τους σε μια συζήτηση, τα επιχειρήματα, ποιος κατανοεί σε βάθος αυτά που προτείνει στον λαό", ανέφερε σχετικά.

Το να πάμε σε ένα και μόνο ντιμπέιτ, στερεί από τον λαό το δικαίωμα να κρίνει αντικειμενικά τους υποψηφίους, τόνισε. Κάλεσε τα Μέσα να οργανώσουν ντιμπέιτ, παρά την άρνηση, και ας μείνει κενή η θέση.

Ξεκαθάρισε, άλλωστε, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί σε καμιά περίπτωση με άλλους υποψηφίους και να μπει στη λογική των ανταλλαγμάτων πίσω από κλειστές κουρτίνες. Εγώ απευθύνομαι καθαρά στους πολίτες, ανέφερε με νόημα.

Στη συνέχεια ανέλυσε την πρότασή του για τα κουρεμένα δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα