Λακκοτρύπης: Αναμένεται δυναμική η παρουσία της ΕΝΙ

Αναμένεται δυναμική παρουσία της ΕΝΙ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η συνάντηση του Προέδρου με το CEO της ΕΝΙ, πραγματοποιείται, είπε, με πρωτοβουλία της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, με στόχο την ενημέρωση του Προέδρου της δημοκρατίας για την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και τις προεκτάσεις της τόσο όσον αφορά την Κύπρο,

όσο και ευρύτερα την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΕΝΙ, είπε ο κ. Λακκοτρύπης, επιθυμεί, επίσης να ευχαριστήσει την Κύπρο για τη διευκόλυνση, που της έκανε για το ερευνητικό της πρόγραμμα και αναμένεται να επανατονίσει τη δέσμευσή της στη χώρα. Οι ιταλικές εταιρείες, δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης έχουν επενδύσει πολύ στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Αναμένω, ότι θα δούμε πιο δυναμικά την ΕΝΙ στην περιοχή", επεσήμανε.

Σε σχέση με την Αίγυπτο ο Υπουργός Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι επήλθε η συμφωνία και η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr. Το ενδιαφέρον, τόνισε υφίσταται, έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί οι τεχνικές μελέτες και το επόμενο ορόσημο είναι η σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι τώρα «ξεκλειδώνει» μια καινούρια γεωλογική περιοχή σε ό,τι αφορά το πετρελαϊκό της σύστημα.

Αποδείχθηκε για πρώτη φορά, είπε, ότι υπάρχει στην περιοχή «Περί Ερατοσθένη» πετρελαϊκό σύστημα, το οποίο αφορά γενικά υδρογονάνθρακες.

Keywords
Τυχαία Θέματα