Κύπριοι είδαν «άσπρη μέρα» σε πειρατικά IPTV-Άλλοι "γύρισαν"

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου θα παρουσιαστούν αύριο οι δυο εναπομείναντες συλληφθέντες της επιχείρησης σκούπα που έγινε σε συντονισμένο επίπεδο πριν από 15 μέρες στην Κύπρο αναφορικά με πειρατικά IPTV.

Οι χρήστες των παράνομων πειρατικών πλατφόρμων έβλεπαν για αρκετές μέρες μαύρο στους τηλεοπτικούς τους δέκτες ενώ αρκετοί φαίνεται πως επιστρέφουν στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Δεν είναι λίγοι εξάλλου αυτοί που διατείνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της Cyprus

Mail ότι είναι θέμα ημερών να επανέλθουν τα δορυφορικά κανάλια στους δέκτες τους, αφού παρόμοια επιχείρηση έγινε και το 2014 όπου προσωρινά τότε, τους διακόπηκε η παροχή του παράνομου σήματος.

Η ίδια εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της Cyta, Λευτέρη Χριστοδούλου ο οποίος αναφέρει ότι την περασμένη βδομάδα, όπου οι συλλήψεις και οι έρευνες βρίσκονταν στο ζενίθ τους, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που επέλεξαν την Cyta για παροχή δορυφορικών καναλιών, καταγράφοντας μάλιστα και σχετική αύξηση νέων πελατών.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Στέλιο Στυλιανού ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα, στην Κύπρο, η Cyta έχει εντοπίσει περίπου 500 άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει παράνομες συσκευές που θα κληθούν για καταθέσεις στην Αστυνομία.

Είναι ασαφές το πόσοι εξ αυτών σημείωσε χρησιμοποιούσαν τα κουτιά τύπου Android για προσωπική (οικιακή) χρήση ή για εμπορική χρήση (σε καφετέριες δηλαδή και μπαρ).

Εκείνοι που διευθύνουν επιχειρήσεις όπως παμπ, καφετέριες ή μπαρ που προβάλλουν τηλεοπτικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, πληρώνουν αδρά κάθε μήνα στις συνδρομές των δορυφορικών.

Η Cyta, για παράδειγμα, χρεώνει € 178 το μήνα για ένα set top box για εμπορική χρήση. Δύο συσκευές ανέρχονται στα € 275 το μήνα και τρεις στα € 317 μηνιαίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα