Κρις Παύλου: Στα χέρια μαφίας η θυγατρική Λαικής στη Ρωσία

Στίγματα του σκοτεινού παρελθόντος της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ανέδειξε ενώπιον της επιτροπής Θεσμών της Βουλής ο διαχειριστής της, αναφερόμενος στην αγορά της θυγατρικής της στη Ρωσία.

"Έπαιρναν τα jets και έκαναν τις βόλτες τους (στη Ρωσία) και Κύπριοι και Ελλαδίτες της πρώην Λαϊκής. Δεν υπήρχε λόγος να αγοραστεί. Όλοι έχουμε τις ιδέες

μας γιατί αγοράστηκε", ανέφερε ο Κρίς Παύλου.

Σε ερώτηση της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, για το ποιοί Κύπριοι έπαιρναν τα jets, ο κ.Παύλου, είπε ότι "Στην αγωγή που έχουν κάνει εναντίον του κυρίου Βγενόπουλου, υπάρχουν και πέντε Κύπριοι".

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε προ λίγων εβδομάδων στην ανάκληση της άδειας της θυγατρικής της Λαϊκής Τράπεζας, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

- Μη εναρμόνιση με τη νομοθεσία για:

α) Καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

β) Εισοδήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

γ) Χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

- Υψηλού κινδύνου δανειακή στρατηγική.

- Τοποθέτηση κεφαλαίων σε κακής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία.

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του Κρις Παύλου για εμπλοκή της μαφίας. "Έχει κανένα που δεν πίστευε ότι η μαφία είχε πάρει και τις δύο τράπεζες στη Ρωσία; Γι' αυτό λέγω ότι δεν αγοράστηκαν για εμπορικούς σκοπούς.Τα προβλήματα άρχισαν από τη στιγμή της εξαγοράς της.Ήταν αρνητική η κατάσταση στη Ρωσία από το 2009 - 2010.Πώς την άφηναν να συνεχίσει οι Αρχές, δεν ξέρω" σημείωσε ο κ.Παύλου.

Ο Κρίς Παύλου ανέφερε ότι από την ανάκληση της άδειας της δεν προκύπτει οικονομική ζημιά.

Τη χαρακτήρισε ως καρκίνο που αφαιρέθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα λεφτά που θα λάμβαναν από τον επενδυτή θα τα δαπανούσαν σε δικηγορικά έξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα