Κ.Πετρίδης: Ετοιμάζονται κι άλλες διαρθρωτικές αλλαγές

Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι η μόνη θεραπεία για να αντιμετωπιστούν τα κακώς έχοντα της οικονομίας, σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές λειτουργούν ως καταλύτης για την αξιοπιστία της οικονομίας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σημείωσε ο κ. Πετρίδης, τονίζοντας ότι η κρίση ανέδειξε τις διαρθρωτικές αδυναμίες της κυπριακής οικονομίας.

«Όταν σταμάτησε η εύκολη πίστωση, η έλλειψη των παραγωγικών τομέων και των εξαγωγών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στο σοκ

ήταν εμφανής», είπε.

Η κυβέρνηση έχει πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις να ολοκληρώσει και οι οποίες είναι σε εξέλιξη, όπως αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας υπηρεσίας, των ιδιωτικοποιήσεων, του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και η βελτίωση των πολιτικών αγοράς εργασίας και η μεταρρύθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είπε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ετοιμάζονται και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς, τα φορολογικά αλλά και τον τουρισμό.

Την ίδια ώρα εξέφρασε τη θέση ότι η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει προτού μετατραπεί σε μία «σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία».

Βρισκόμαστε εν μέσω της προσπάθειας μεταμόρφωσης της Κύπρου, είπε, προσθέτοντας ότι γνωρίζουμε πως τα πλήρη οφέλη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα φανούν μακροπρόθεσμα και σε ό,τι αφορά την Κύπρο πολύ πιο μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Πετρίδης, «είναι σημαντικές και βραχυπρόθεσμα για ένα λόγο: Λειτουργούν ως καταλύτης για την αξιοπιστία της οικονομίας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Παράλληλα, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει και είπε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια εξίσου αποφασιστική Βουλή που θα μετατρέψει τις προτάσεις της Κυβέρνησης σε νόμους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα