Κούρσα για τη νέα εποχή

Στη μία το μεσημέρι λήγει το δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανώτατη ηγεσία της ΕΔΕΚ
Σιζόπουλος και Διομήδους δείχνουν ότι θα είναι οι μόνοι που θα διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου. Έντονη φημολογία για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου και των δύο Αντιπροέδρων

Με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Διομήδη Διομήδους να φαντάζουν ως οι μοναδικοί υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, η ΕΔΕΚ εισέρχεται στους ρυθμούς του εκλογικού της Συνεδρίου, που έχει οριστεί στα τέλη Απριλίου, ενώ η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί

την πρώτη εβδομάδα του Μάη.

Το σκηνικό σε σχέση με τους διεκδικητές των θέσεων στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του Κινήματος ξεκαθαρίζει σήμερα μέχρι τη μία το μεσημέρι, οπόταν και λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του προέδρου, του αναπληρωτή προέδρου και των δύο αντιπροέδρων.

Οι εκλογές αναμένεται να καλύψουν και τα κενά που άφησαν τα πρόσωπα που παραιτήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ο Α' Αντιπρόεδρος Μαρίνος Θεοδώρου μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, και ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας, Γιάννος Ευσταθίου.

Έκπληξη αν υπάρξει και τρίτος υποψήφιος
Με τον Ευρωβουλευτή και τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί να μην έχουν δικαίωμα διεκδίκησης οποιασδήποτε θέσης στην ανώτατη πυραμίδα του κόμματος, στενεύουν πολύ τα περιθώρια να υπάρξει μία τρίτη υποψηφιότητα, που θα προστεθεί στις δύο γνωστές, του σημερινού Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου και του ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους.

Στο παρασκήνιο έγιναν πάντως κινήσεις προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι κανείς άλλος δεν δείχνει διατεθειμένος ν’ αμφισβητήσει στην κάλπη τον πρόεδρο του κόμματος εκτός από τον κ. Διομήδους.

Οι σίγουροι και τα σενάρια
Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει σε όλα τα δώματα της ιεραρχίας του Κινήματος. Μέχρι χθες το απόγευμα για τη θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος είχαμε τις υποψηφιότητες του Ηλία Μυριάνθους και της Έλενας Λιμπούρη, χωρίς να αποκλείεται σήμερα να υπάρξουν και πρόσθετες υποψηφιότητες.

Ρευστά την ίδια ώρα είναι τα πάντα σε ό,τι αφορά τη θέση του Αναπληρωτή προέδρου. Τα ονόματα που φιγουράρουν ως πιθανοί υποψήφιοι είναι αυτά της Μαρίας Βασιλειάδου και του Χρυσού Τουλούπη.

Το ημερολόγιο
· Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Συνεδρίου με την ομιλία του προέδρου, στην οποία θα αναλύσει την πολιτική πορεία του κόμματος αλλά και ευρύτερα.
· Την Κυριακή 30 Απριλίου στο Συνέδριο, ο Γραμματέας της κεντρικής Επιτροπής θα παρουσιάσει την έκθεση δράσεων της ΕΔΕΚ, ενώ θα υπάρξει συζήτηση και πολιτικές αποφάσεις.
· Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ιεραρχία της ΕΔΕΚ.
· Την Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρία της Νέας Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα εκλεγεί ο νέος Γενικός Γραμματέας, ο κεντρικός οργανωτικός και τα 11 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Θα ψηφίσουν και στο… Λονδίνο
Για τους σκοπούς της εκλογικής διαδικασίας θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε όλες τις πόλεις. Επιπρόσθετα, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στον Πύργο Τηλλυρίας, στην Πόλη Χρυσοχούς και κοινή κάλπη στην περιοχή Σολιάς-Μαραθάσας. Όμως εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν και εκτός Κύπρου και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του κόμματος με βάση τον τελικό κατάλογο μητρώου μελών που εγκρίθηκε και σφραγίστηκε στις 5 Ιανουαρίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα