Κούνησαν σεντόνι Νάπολι, Σεβίλλη και Μάριμπορ (vids)

Η Νάπολι νίκησε την Νις (και) στην Γαλλία (0-2) και είναι ξανά στους ομίλους του Champions League, όπως και η Σεβίλλη που πέρασε δύσκολα την Μπασακσεχίρ (2-2). Στους ομίλους και η Μάριμπορ.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι είναι τελικά εκείνη που έσπασε την άσχημη παράδοση των τελευταίων ετών που ήθελε τις ιταλικές ομάδες που παίζουν στα playoffs να μην

περνούν στους ομίλους. Οι Vesuviani ήταν επιβλητικοί και στην Γαλλία σε βάρος της Νις την οποία νίκησαν 0-2 μπροστά σε 32.000 θεατές κάνοντας το χρέος τους να παίξουν στο top-level της Ευρώπης. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν φουλ επίθεση παρά το 2-0 του San Paolo, είχαν ευκαιρίες, όμως το πρώτο μέρος βγήκε χωρίς τέρματα, ενώ περιόρισαν τους Γάλλους σε μία επαφή μέσα στην περιοχή τους. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48') ο Χάμσικ από τα αριστερά γύρισε άψογα στον Χοσέ Καγιεχόν και ο Ισπανός εξτρέμ από κοντά πέτυχε το 10ο γκολ του εκτός συνόρων με τη φανέλα της Νάπολι κάνοντας το 0-1. Στα επόμενα λεπτά ο Μέρτενς χόρεψε αλλά το πλασέ του από το ημικύκλιο πήγε στο δοκάρι, ενώ η Νις έκανε μια φάση της προκοπής με τον Ζαλέ αλλά δεν έμελλε να σκοράρει ούτε στο δεύτερο ματς κόντρα στους Partenopei. Οι τελευταίοι κράτησαν τη νίκη και έδωσαν σούπερ πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση με το γκολ του Λορέντζο Ινσίνιε στο 89' με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής για το τελικό 0-2.

Στο... σίδερο η πρόκριση για Σεβίλλη
Τη μεγαλύτερη δουλειά την είχε κάνει στην Τουρκία με το υπέρ της 1-2 στην Μπασακσεχίρ. Και όμως τα... χρειάστηκε η Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Αρχικά έπρεπε να κάνει ανατροπή και στο φινάλε με το σκορ στο 2-2 αγχώθηκε. Τελικά εκείνη όμως ήταν που προκρίθηκε στους ομίλους και έκλεισε το ισπανικό καρέ για την κληρωτίδα. Ο Ελία (17') έκανε το 0-1' βάζοντας φωτιά στη ρεβάνς. Στην επανάληψη Εσκουδέρο (52'), Μπεν Γιεντέρ (75') γύρισαν το παιχνίδι υπέρ των Ανδαλουσιανών, αλλά ο Βίσκα στο 82' το έκανε ροντέο. Οι Τούρκοι ήθελαν ένα γκολ για να κλέψουν την πρόκριση, πίεσαν, έχασαν δύο ευκαιρίες και είχαν δοκάρι στο 90'. Δεν βρήκαν όμως δίχτυα και αποκλείστηκαν ηρωικά.

Πέρασε και η Μάριμπορ
Ο 39χρονος τερματοφύλακας, Χαντάνοβιτς, έκανε εκπληκτική επέμβαση στο 90' και κράτησε ανέπαφη την εστία της Μάριμπορ, η οποία με νίκη 1-0 κόντρα στην Χαποέλ Μπερ Σεβά πέρασε στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης και χρυσό για τους Σλοβένους πέτυχε ο Βίλερ στο 15' με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα