ΚΟΤ: Εντυπωσιακό το άλμα στα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο

Εντυπωσιακό άλμα στα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο, το οποίο οφείλεται τόσο στην αύξηση των αφίξεων όσο και στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά τουρίστα, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Οργανισμός Κύπρου (ΚΟΤ) την αύξηση των εσόδων.

Μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων από τη Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία δείχνουν αύξηση 37,5% στα έσοδα από τον τουρισμό τον Απρίλιο του 2017 σε σχέση με τον

Απρίλιο του 2016, ο ΚΟΤ επισημαίνει ότι η σημαντική αυτή αύξηση αποδίδεται τόσο στην αύξηση κατά 26,9% στις αφίξεις περιηγητών Απριλίου όσο και στην αύξηση κατά 8,3% (από €611 σε €662) στη μέση δαπάνη ανά περιηγητή, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Ο ΚΟΤ σημειώνει επίσης το γεγονός ότι η αύξηση στη μέση δαπάνη οφείλεται στον συνδυασμό αύξησης κατά 3,5% της μέσης διάρκειας παραμονής (από 8,5 ημέρες σε 8,8 ημέρες) και αύξησης κατά 4,6% της ημερήσιας δαπάνης των περιηγητών (από €71,9 σε €75,2).

Ο ΚΟΤ για σκοπούς βέλτιστης σύγκρισης των φετινών τουριστικών αποτελεσμάτων με τα αντίστοιχα περσινά και περιορίζοντας την επίδραση του καθολικού Πάσχα που φέτος ήταν Απρίλιο, ενώ πέρσι ήταν Μάρτιο, σημειώνει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό για την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2017 σημείωσαν αύξηση 26,0% και οι αφίξεις αύξηση 17,8% σε σύγκριση με τις ανάλογες περσινές επιδόσεις.

Όσον αφορά τη συνολική απόδοση έτους, όπου καταγράφηκε αύξηση 25,3%, αναφέρεται ότι η αύξηση στη μέση δαπάνη των περιηγητών της περιόδου οφείλεται αποκλειστικά και εξολοκλήρου στην αύξηση της ημερήσιας δαπάνης κατά 5,4% εφόσον η μέση φετινή διάρκεια παραμονής τετραμήνου στην Κύπρο μειώθηκε οριακά κατά 0,9%.

«Με βάση τις ενδείξεις και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, εκτιμάται ότι, εκτός σοβαρού απροόπτου, οι αποδόσεις της τουριστικής μας βιομηχανίας κατά το 2017 θα διατηρηθούν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός που αποτελεί στρατηγικό στόχο που έχει θέσει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η παρούσα, εύρωστη εικόνα της τουριστικής βιομηχανίας αντικατοπτρίζει τη μεθοδική και επίπονη δουλειά που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η προσπάθεια αυτή, αναφέρεται τέλος, θα πρέπει να είναι συνεχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα