Κορυφαίοι ομιλητές στο πρώτο Φόρουμ για ΦΠΑ στη Λεμεσό

Τα τρέχοντα προβλήματα, λύσεις και ευκαιρίες σχετικά με το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) θα εξεταστούν στο πρώτο Φόρουμ για το ΦΠΑ στη χώρα μας από τρία πάνελ αποτελούμενα από κορυφαίους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Limassol VAT Forum διοργανώνεται από την μοναδική εταιρεία

στο νησί που ειδικεύεται στο στρατηγικό σχεδιασμό και παροχή συμβουλών ΦΠΑ, Chelco VAT Ltd, για να γιορτάσει την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της και το οποίο θα λάβει χώρα στο Four Seasons στη Λεμεσό, το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουνίου 2017.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, συμμετοχή στο οποίο θα είναι εφικτή μόνον κατόπιν ονομαστικής πρόσκλησης, θα τελέσει ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Ο γνωστός νομικός, κ. Κυριάκος Σκορδής, Διευθύνων Σύμβουλος του νομικού οίκου, Σκορδής, Παπαπέτρου &Σία ΔΕΠΕ, θα προεδρεύει του πρώτου πάνελ το όποιο θα εξετάσει πως λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και για το πως μπορούν τα κυπριακά δικαστήρια να επωφεληθούν από την υποβολή ερωτήσεων ΦΠΑ προς αυτό.

Την εισαγωγική ομιλία του πρώτου πάνελ θα εκφωνήσει ο Δρ. Stefan Maunz, συνέταιρος στον οίκο Kuffner Mauz Langer Zugmaier στη Γερμανία. Δικηγόρος στο επάγγελμα και εγκεκριμένος φορολογικός σύμβουλος με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ΦΠΑ, ο Δρ. Maunz έχει εργαστεί σε διεθνείς νομικούς οίκους στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ παράλληλα διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Ο κ. Γιάννης Τσαγκάρης, Έφορος Φορολογίας της Κύπρου, θα προεδρεύει του δεύτερου πάνελ το οποίο θα καταπιαστεί με τα τρέχοντα προβλήματα της ενδοκοινοτικής παράδοσης αγαθών και τις προτεινόμενες λύσεις μέσω του καινούριου Σχεδίου Δράσης ΦΠΑ.

Οι εισαγωγικές ομιλίες του πάνελ θα εκφωνηθούν από δύο από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες στο διεθνή ΦΠΑ στην Ευρώπη, τον ιδρυτή και διευθυντή του ALLVAT Representative BV στην Ολλανδία, κ. Raymond Feen, και ιδρυτή και πρόεδρο του διεθνή συνεταιρισμού επαγγελματιών έμμεσης φορολογίας, VAT Forum CV, Δρ. Patrick Wille.

Ο κ. Feen, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λέιντεν στην Ολλανδία, ειδικεύεται στην έμμεση φορολογία και συγκεκριμένα στο διεθνή ΦΠΑ. Με πολύχρονη εμπειρία σε έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους οίκους παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και μια σειρά πολυεθνικών εταιρειών, επικεντρώνεται στις διεθνείς αλυσιδωτές πράξεις και στις εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και στα Αραβικά κράτη.

Ο Δρ. Wille είναι ο ιδρυτής του VAT Forum CV, VΑΤ House NV και VAT Applications NV. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, συχνός ομιλητής σε Βελγικά κι Ευρωπαϊκά σεμινάρια για ΦΠΑ και συγγραφέας διαφόρων βιβλίων και άρθρων για ΦΠΑ. Είναι επίσης επικεφαλής του τμήματος ΦΠΑ στην Avalara, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή φορολογικών συμβουλών και λύσεων.

Το τελευταίο μέρος του Φόρουμ θα προεδρεύσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chelco VAT, κ. Αλέξης Τσιελεπής. Το πάνελ θα επικεντρωθεί στα προβλήματα ΦΠΑ που αφορούν το πιο σημαντικό επιχειρηματικό προϊόν που έχει να προσφέρει η Κύπρος, την ιθύνουσα εταιρεία.

Την εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο Δρ. Ben J.M. Terra από την Ολλανδία, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο κορυφαίος σύμβουλος ΦΠΑ στην Ευρώπη.

Ο Δρ. Terra σπούδασε διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και έμμεση φορολογία στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, Ολλανδίας. Υπηρέτησε ως Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού προγράμματος ΦΠΑ της Υπηρεσίας Δασμών και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών στη Χάγη, ως Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν και ως επικεφαλής της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Έμμεσης Φορολογίας σε έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους οίκους παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και βιβλία για την έμμεση φορολογία και είναι επίσης σύμβουλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. O Δρ. Terra διδάσκει έμμεση φορολογία και ευρωπαϊκό φορολογικό δίκαιο στο Catolica Global School of Law στην Πορτογαλία και στο Lund University, στη Σουηδία.

Ο επικεφαλής της Chelco VAT και πρόεδρος του συνεδρίου, κ. Τσιελεπής, δήλωσε κατενθουσιασμένος με την πραγματοποίηση του πρώτου Φόρουμ για το ΦΠΑ στην Κύπρο.

«Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο τρόπο να γιορτάσουμε την επίσημη έναρξη των εργασιών μας από την πραγματοποίηση ενός πρωτοπόρου και υψηλού επιπέδου Φόρουμ για το ΦΠΑ στην Κύπρο, για την Κύπρο», είπε ο κ. Τσιελεπής, προσθέτοντας:

«Θα συγκεντρώσουμε κάτω από την ίδια στέγη παγκοσμίου φήμης εδικούς στο ΦΠΑ, επιφανείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες του είδους, συμβούλους και λειτουργούς ΦΠΑ, φορείς χάραξης πολιτικής, δικαστές, κρατικούς αξιωματούχους και άλλους για να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα ΦΠΑ. Τρία κορυφαία πάνελ και ένα κορυφαίο ακροατήριο.»

Ο κ. Τσιελεπής στο τέλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Πλατινένιο Χορηγό του Φόρουμ, EFG Private Bank, στον Χρυσό Χορηγό, Σκορδής, Παπαπέτρου &Σία ΔΕΠΕ και Ασημένιο Χορηγό, Σ. Κανικλίδης (Κύπρος) Λτδ, «για την αναγνώριση της τεράστιας σημασίας αυτού του Φόρουμ, προς όφελος της Κύπρου και της οικονομίας μας».

Η διοργανωτής του Φόρουμ, Chelco VAT Ltd, με βάση της τη Λεμεσό, αναγνωρίζεται ως η πλέον ειδική σε θέματα έμμεσου φόρου. Πρωτοπορεί επίσης στην οργάνωση υψηλού επιπέδου συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων ΦΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φόρουμ στο www.chelcoVAT.com/vatforum.

Keywords
Τυχαία Θέματα