Κομισιόν προς Ελλάδα: Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος

Οι συζητήσεις στο Βrussels Group συνεχίζονται, χρειάζεται περισσότερη πρόοδος, σύμφωνα με την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θέλοντας προφανώς να καθησυχάσει μετά τις χθεσινές δηλώσεις-Λαγκάρντ, διαβεβαιώνει ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι το μοναδικό σενάριο εργασίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς επικαλέστηκε πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ, ο οποίος είχε επισημάνει

ότι οι τρεις θεσμοί (Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ) εργάζονται από κοινού με τους Ελληνες για μια συμφωνία.

«Η Κομισιόν δεν πρόκειται να προβεί σε εικασίες, αυτό που επιβεβαιώνουμε είναι ότι έχουμε ένα μόνο σενάριο, την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρωζώνη».

Για τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΔΝΤ, επικαλέστηκε πάλι δήλωση του κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία μπορεί οι θεσμοί να έχουν ενίοτε διαφορετικάς απόψεις, ωστόσο εργάζονται για τον ίδιο στόχο και το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα.

Και η εκπρόσωπος Αμίκα Μπράϊχαρντ ερωτηθείσα για την πορεία των συζητήσεων στο Βrussels Group είπε ότι συνεχίζονται και πως χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα