Κολομβία: Δεν ενέχονται στη βομβιστική επίθεση ELN και FARC

Τόσο η οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) όσο και η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Μπογοτά, η οποία στοίχισε τη ζωή τριών νεαρών γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν μια 23χρονη γαλλίδα, και τραυμάτισε άλλους εννέα ανθρώπους χθες το απόγευμα (τοπική ώρα).

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Στρατός

Εθνικής Απελευθέρωσης τόνισε ότι «δεν θα προχωρούσε ποτέ σε ενέργειες με στόχο τον άμαχο πληθυσμό», καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε την κυβέρνηση να διεξαγάγει εξονυχιστική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Η οργάνωση αυτή άρχισε ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της Κολομβίας την 8η Φεβρουαρίου. Στις αρχές Απριλίου, συμφωνήθηκε να διεξαχθούν κοινές επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, κατά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, ο οποίος διεξήχθη στον Ισημερινό.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) επίσης αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση στο Centro Andino και εξέφρασε την «αλληλεγγύη της στα θύματα».

«Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να διαπραχθεί μόνο από εκείνους που θέλουν να φράξουν τον δρόμο προς την ειρήνη και τη συμφιλίωση», τόνισε μέσω Twitter ο ηγέτης των FARC, ο Ροδρίγο Λοντόνιο Ετσέβερι.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας υπέγραψε μια συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση αυτή τον Νοέμβριο του 2016 και η διαδικασία αφοπλισμού των ανταρτών των FARC άρχισε τον Φεβρουάριο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα