ΚΚΕ:Καλεί εργαζομένους να καταδικάσουν τους υμνηστές χούντας

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, «να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ και όλων αυτών που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, αλλά και του αντικομμουνισμού».

Σε ανακοίνωση της κομματικής ομάδας του ΚΚΕ στην Κύπρο

σημειώνεται ότι «το νέο περιστατικό με την ανάρτηση πανό ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλγών της Χούντας και του «Χ»ίτη Γρίβα που με τον ρόλο του στο πραξικόπημα άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 43 χρόνια, πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «εδώ και χρόνια προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, να ‘απομυθοποιήσουν’ τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ` αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα ‘δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο’, όπως αναγραφόταν και στο συγκεκριμένο πανό».

Επίσης η ανακοίνωση αναφέρεται σε «πολύπλευρη προσπάθεια που ξεκινά από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχει την ίδια στόχευση: Την υπονόμευση του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου και του αντιιμπεριαλιστικού του περιεχομένου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα