Κήρυξε τον 9ο Διεθνές μαραθώνιο Λεμεσού ο ΠτΔ

Τον 9ο Διεθνές Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ κήρυξε το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση της χώρας μας ως προς τον αριθμό συμμετεχόντων.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού, ξεκίνησε μόλις πριν από εννιά χρόνια, με τη συμμετοχή μόνον 70 αθλητών και φέτος έχει ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες συμμετοχές καθώς τα έξι τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μια

πολύ επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των αρχών της πόλης, δηλαδή του Δήμου, του Επιμελητηρίου, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης, του ΓΣΟ και του ιδιωτικού τομέα.Η επιτυχής αυτή συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα, η εκδήλωση να αναπτυχθεί ραγδαία και πλέον αποτελεί το επίσημο πρωτάθλημα της χώρας, υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ, στο διεθνές πρωτάθλημα Μαραθωνίων δρόμων και είναι πιστοποιημένος από τις σχετικές διεθνείς ομοσπονδίες.Η σημερινή εκδήλωση, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι η πλέον μαζική. Όλες οι διαθέσιμες θέσεις ως προς τη δυνατότητα συμμετοχής έχουν εξαντληθεί και αθλητές θα τρέξουν και στις 8 διαφορετικές διαδρομές. «Θέλω να εξάρω και να συγχαρώ τους 1500 αθλητές που έφτασαν από το εξωτερικό από πλείστες χώρες της Ευρώπης, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κίνα, αλλά και από την Τουρκία.

Επίσης, θέλω να σημειώσω την συμμετοχή 1500 παιδιών/μαθητών που θα λάβουν μέρος στον μαθητικό δρόμο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έμπρακτα τα ιδεώδη της άθλησης και της συμμετοχής».«Χαιρετίζω, επίσης, θερμά τους 500 εθελοντές που εργάστηκαν και εργάζονται σήμερα για την επιτυχία και την ασφάλεια της διοργάνωσης. Η εκδήλωση προάγει, μεν τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και τον εθελοντισμό και τις αξίες του», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα