ΚΕΚ & κόμμα Αναγέννησης εποίκων ετοιμάζομαι για "εκλογές"

Ως τη μόνη διέξοδο έναντι της αδυναμίας της “βουλής” να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας, βλέπει τις πρόωρες “εκλογές”, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιζτζιάν ανέφερε ότι η “χώρα” έχει ανάγκη από μια “βουλή” που θα έχει ανανεώσει την εντολή από τον “λαό” και ότι κόμματα που έχουν απογοητεύσει τον κόσμο όπως το ΚΕΕ, το ΡΤΚ και το ΔΚ θα πρέπει να εξαλειφθούν. Σε κανένα μέρος του κόσμου, πρόσθεσε, δεν υπήρξε

πρωθυπουργός που να κάλεσε την αντιπολίτευση να φέρει πρόταση για πρόωρες εκλογές στη βουλή δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα την στηρίξει, αναφερόμενος στη γνωστή δήλωση του “πρωθυπουργού”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η “κυβέρνηση” μειοψηφίας ΚΕΕ – ΔΚ είναι σε αδύναμη θέση, πρόσθεσε.

Έτοιμο για “εκλογές” οποιαδήποτε στιγμή, δηλώνει και το νέο κόμμα της Αναγέννησης με τον πρόεδρό του, Ερχάν Αρικλί να επικρίνει το υφιστάμενο σύστημα “εκλογών”, το οποίο θεωρεί προβληματικό, υπερασπιζόμενος της μιας και μοναδικής “εκλογικής περιέρειας” με ενιαία λίστα οριζόντια ψηφοφορίας.

Επέκρινε και το ΡΤΚ ότι επειδή δεν είναι έτοιμο για “εκλογές” κατέθεσε στην “βουλή” πρόταση μομφής για να κερδίσει χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα