Καθάρισε και πάει φορτσάτα στο ντέρμπι

Η ομάδα του Κρίστιανσεν πέρασε με άνεση από το «Δασάκι» και ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ

ΕΘΝΙΚΟΣ 2
(13΄ Χατζηβασίλης, 94΄ Πιντσέλι)
ΑΠΟΕΛ 3
(23΄ Ντε Καμάργκο, 38΄ Αστίθ, 78΄ Γιαννιώτας)

Ούτε το εμπόδιο του Εθνικού αποδείχθηκε υψηλό για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Κρίστιανσεν πέρασε με σχετική άνεση από το «Δασάκι», παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ και πάει με αέρα τριών βαθμών διαφοράς στο ντέρμπι κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Παρόλο

που η προσφυγική ομάδα αιφνιδίασε τους «γαλαζοκίτρινους» στο 13ο λεπτό με δράστη τον Χατζηβασίλη, οι ποδοσφαιριστές δεν έχασαν την ηρεμία τους. Αντίθετα έδειξαν αντίδραση και παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας έκαναν την ανατροπή, πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ έκανε σωστή διαχείριση, πέτυχε και τρίτο γκολ, ενώ ο Μπερτόλιο αστόχησε από τα 11 βήματα με το σκορ στο 3-1. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πιντσέλι μείωσε σε 3-2 με αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο Νικολαΐδης.

Ντε Καμάργκο, Αστίθ και Γιαννιώτας οι σκόρερ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, που έχουν την ευκαιρία την ερχόμενη αγωνιστική να κερδίσουν την ΑΕΚ και να εδραιωθούν για τα καλά στην κορυφή.

Γεμάτο ημίχρονο
Τρία γκολ και αρκετές φάσεις για περισσότερα γκολ σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο στο Δασάκι. Το παιγνίδι ήταν αρκετά καλό και αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο που ήταν αναγνωριστικό, η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Ο Εθνικός πατούσε καλύτερα στα αρχικά στάδια του αγώνα, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που δεν προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Οι γηπεδούχοι αφού προειδοποίησαν με τον Ενέσκου στο 6ο λεπτό, ο Χατζηβασίλης έδωσε προβάδισμα στο 13ο λεπτό, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιγνίδι.

Ο ΑΠΟΕΛ θέλησε να αντιδράσει άμεσα και προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι παίκτες του Κρίστιανσεν τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκούσαν στον αντίπαλο.

Στο 23΄ ο Ντε Καμάργκο έπειτα από μπαλιά του Αλωνεύτη έκανε το 1-1, δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή. Από εκείνο το σημείο οι «γαλαζοκίτρινοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα, δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες με Ντε Καμάργκο και Εφραίμ.

Παρόλα αυτά, οι πρωταθλητές βρήκαν τον τρόπο να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, καθώς στο 38ο λεπτό ο Αστίθ με σουτ εντός περιοχής, έφερε τα κάτω-πάνω.

Κακό θέαμα αλλά με γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν ήταν καλή. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε διαχείριση του προβαδίσματός του και ο Εθνικός προσπάθησε να ανατρέψει ανεπιτυχώς τα δεδομένα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να φτιάξει επικίνδυνες φάσεις στην επανάληψη. Και ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 78ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3-1 με τον Γιαννιώτα.

Η φάση ξεκίνησε με λάθος στην άμυνα του Εθνικού. Ο Αλωνεύτης επωφελήθηκε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελλαδίτη.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε την ευκαιρία να κάνει το 4-1 στο 81΄ αλλά ο Μπερτόλιο αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε. Σε αντίθεση με τον Πιντσέλι που ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα στην τελευταία φάση του αγώνα, μειώνοντας σε 2-3.

Διαιτητής: Χρ. Νικολαΐδης
Κίτρινες: Ζελάγια, Χατζηβασίλης, Κυπριανού, Ενέσκου, Κρατσούνοφ (6η)/Γιαννιώτας

Eθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Ενέσκου, Κυπριανού, Κρατσιούνοφ, Φιλίποβ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Ιλουρίτσε (61' Παπαγεωργίου).
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αστιθ, Μερκής, Αρτυματάς, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (90+ Παπαφώτης), Αλωνεύτης (84' Λάγο), Εφραίμ (69' Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο.

Το φιλμ του αγώνα
6΄ Ο Ζελάγια έστρωσε την μπάλα στον Ενέσκου, ο οποίος έκανε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.
13΄ 1-0 Μετά από λάθος του Αστίθ ο Χατζηβασίλης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ.
23΄ 1-1 Ύστερα από γύρισμα του Αλωνεύτη από αριστερά, ο Ντε Καμάργκο με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
24΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά από κάθετη πάσα του Βινίσιους, ο Εφραίμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει, λόγω της πίεσης που άσκησε ο Φιλίποφ. Ο Εφραίμ ζήτησε έντονα πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση.
28΄ Νέα κλασική ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Γιαννιώτας έδωσε την μπάλα στον Ντε Καμάργκο, ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.
38΄ 1-2 Ύστερα από μελέ στην περιοχή του Εθνικού, ο Αστίθ με σουτ έφερε τα κάτω πάνω για τον ΑΠΟΕΛ.
40΄ Ο Ζελάγια βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.
49΄ Σουτ του Εφραίμ εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
60' Σουτ του Μερκή... η μπάλα κοντράρει και πάει.
78’ 1-3 Λάθος στην άμυνα του Εθνικού. Ο Αλωνεύτης έδωσε ασίστ στον Γιαννιώτα και ο Ελλαδίτης από κοντά έδωσε καθαρό προβάδισμα στην ομάδα του.
81΄ Ο Μπερτόλιο κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον Κρατσούνοφ, αλλά στην εκτέλεση νικήθηκε από τον Μπογκατίνοφ.
94΄ 3-2 Ο Πιντσέλι από τα 11 βήματα μείωσε στο σκορ.

Κρίστιανσεν: «Τώρα κοιτάμε την ΑΕΚ»
Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του. Ο Δανός τεχνικός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της ομάδας, λέγοντας ότι θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και έστρεψε την προσοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αν αναλογιστούμε και την κατάσταση του γηπέδου. Ήταν δύσκολο για την εφαρμογή του ποδοσφαίρου λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Δεν μπορούσαν να κοντρολάρουν εύκολα την μπάλα οι παίκτες. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών μου. Θέλω να τους πω συγχαρητήρια. Ήταν επίσης πάρα πολύ σημαντικό που είδαμε τον κόσμο στο γήπεδο σήμερα. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ».

Για τις προσθήκες των Γιαμπερέ και Μπαράλ:
«Η ομάδα γίνεται πιο ισχυρή με τις μετεγγραφές. Είμαι χαρούμενος με το ρόστερ που έχω. Όλοι δουλεύουν και δίνουν το μάξιμουμ και αυτό είναι το καλύτερο για έναν προπονητή. Μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Θα έχουμε άλλωστε πολλά παιχνίδια μέσα στον Φεβρουάριο».

«Κέρδισε δίκαια ο ΑΠΟΕΛ»
Στα ατομικά λάθη των παικτών αναφέρθηκε ο Γιώτης Εγκωμίτης, ο οποίος αντικατέστηκε τον Ιβανάουσκας στην συνέντευξη Τύπου, λόγω της αποβολής του Λιθουανού τεχνικού.

Αναλυτικά:
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοπόρο ομάδα και ίσως την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θέλαμε να συνεχίσουμε τα καλά παιχνίδια και να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι. Προηγηθήκαμε και βάλαμε δύσκολα στο ΑΠΟΕΛ, όμως η συνέχεια δεν ήταν καλή. Κάναμε κάποια ατομικά λάθη και δώσαμε ευκαιρία στον αντίπαλο να προηγηθεί. Ζητήσαμε να πιέσουμε στο δεύτερο ημίχρονο για να ισοφαρίσαμε, όμως πάλι από δικό μας λάθος δώσαμε ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο τέλος δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Δώσαμε συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Είμαστε στους στόχους μας και θα προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα