Καθαρή νίκη Σιζόπουλου με 84,3%

Επανεξελέγη Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έναντι του Διομήδη Διομήδους
Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος προκρίθηκαν στον Β’ γύρο οι Μαρία Βασιλειάδου και Χρυσός Τουλούπης, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε νέα εκλογική διαδικασία, καθώς κανείς δεν εξασφάλισε το 50+1 των ψήφων

Με ποσοστό 84,3% (2.612 ψήφους), ο Μαρίνος Σιζόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, έναντι

του ανθυποψηφίου του, Γ.Γ. της ΔΕΟΚ, Διομήδη Διομήδους, ο οποίος έλαβε ποσοστό 15,7% (494 ψήφους). Στην εκλογική διαδικασία χθες Κυριακή, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, συμμετείχαν 3.185 μέλη του κόμματος, δηλαδή περίπου 50% των ενεργών μελών της ΕΔΕΚ.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 3.109, τα άκυρα 25 και τα λευκά 54.

Στον 2ο γύρο Βασιλειάδου και Τουλούπης
Τα τελικά αποτελέσματα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΔΕΚ έχουν ως εξής: Μαρία Βασιλειάδου - 1208 ψήφους (41,13%), Χρυσός Τουλούπης - 750 ψήφους (25,54%), Ανδρέας Φιλίππου - 551 ψήφους (18,76%) και Ξένιος Ξενοφώντος - 292 (9,94%).

Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, προκρίνονται στον Β’ γύρο η Μαρία Βασιλειάδου και ο Χρυσός Τουλούπης, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε νέα εκλογική διαδικασία, καθώς κανείς δεν εξασφάλισε το 50+1 των ψήφων.

Για τη θέση του Α' και Β' Αντιπροέδρου τα τελικά αποτελέσματα, παγκύπρια, ήταν: Ανδρέου Λευτέρης - 1.295 ψήφους, Λυμπουρή Έλενα - 863 ψήφους, Μυριάνθους Ηλίας - 965 ψήφους, Περικλέους Έλενα - 1.271 ψήφους. Βάσει των όρων εντολής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η Μαρία Θρασυβούλου Χαμπουρή, Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ανακήρυξε τον Ανδρέου Λευτέρη ως Α΄ Αντιπρόεδρο και την Περικλεούς Έλενα ως Β΄ Αντιπρόεδρο του Κινήματος.

Χθες, αργά το βράδυ, αναμενόταν να ανακοινωθούν και τα ονόματα των 35 μελών που εκλέχθηκαν για την Κεντρική Επιτροπή του ΕΔΕΚ, από τα συνολικά 73 μέλη που υπέβαλαν υποψηφιότητα.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος «διεξήχθησαν μέσα σε ήπιο και δημοκρατικό κλίμα». Εξέφρασε «ευχαριστίες προς τα μέλη της ΕΔΕΚ, που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με τρόπο υποδειγματικό και υπεύθυνο».

Μήνυμα ενότητας από Σιζόπουλο
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αμέσως μετά την ανακήρυξή του στην Προεδρία του Κινήματος.

«Ενωμένοι, από αύριο (σήμερα) συνεχίζουμε σε μια πορεία δικαίωσης των προσδοκιών των μελών, των φίλων του κόμματος, αλλά και του λαού μας», είπε ο κ. Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι «η εκλογική διαδικασία έχει επιβεβαιώσει ότι η ΕΔΕΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πορεία ανασυγκρότησης και ανάκαμψης». Επισήμανε ότι το ισχυρό μήνυμα που έλαβε η ηγεσία από τα μέλη είναι ότι «θα πρέπει να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ».

«Θα καταβάλουμε», τόνισε, «το άπαν δυνάμεών μας με κύριο ακριβώς στόχο να επιτύχουμε αυτό που ο λαός μας προσδοκά, αλλαγή στη σημερινή διακυβέρνηση μέσα από τη συνεργασία των δυνάμεων που έχουν μια διαφορετική πρόταση, τόσο στην επίλυση του Κυπριακού, όσο και στην κοινωνική και οικονομική πολιτική».

Είπε, επίσης, ότι η διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα διαφάνειας και δημοκρατίας, ενώ διαβεβαίωσε τα μέλη που δεν προσήλθαν στις κάλπες, ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.

Ο κ. Σιζόπουλος μίλησε για μια ΕΔΕΚ «πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων», διεκδικητική, που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση «χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυητικά δικαιώματα».

Μια λύση που, όπως είπε, θα διασφαλίζει στις νέες γενιές ασφάλεια και επαγγελματική προοπτική και ανέλιξη.
Ευχαρίστησε, τέλος, τον ανθυποψήφιό του, Διομήδη Διομήδους, με τον οποίο είχε, όπως είπε, τηλεφωνική επικοινωνία.

Διομήδους: Απόλυτα σεβαστή η ετυμηγορία
Συγχαρητήρια στον Μαρίνο Σιζόπουλο για την επανεκλογή του στην Προεδρία της ΕΔΕΚ απέστειλε ο Διομήδης Διομήδους, λέγοντας πως «η ετυμηγορία του κόσμου της ΕΔΕΚ είναι απόλυτα σεβαστή».

Με ανακοίνωσή του, ο Γ.Γ. της ΔΕΟΚ έστειλε συγχαρητήρια σε όσους εκλέγονται στην ηγεσία, αλλά και σε όσους εκλέχθηκαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες σε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας ότι «σέβομαι απόλυτα όσους συναγωνιστές είχαν αντίθετη άποψη». Παράλληλα, δήλωσε ότι αξίζουν συγχαρητήρια «σε όλους τους συναγωνιστές που με την υποψηφιότητά τους τίμησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες». Έδωσα, συμπληρώνει, έναν προεκλογικό αγώνα με προτάσεις, με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα, ενώ προσθέτει ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

Ο κ. Διομήδους είπε, επίσης: «Μόνο πάνω στην πραγματική ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε την ΕΔΕΚ το μαζικό σοσιαλιστικό κίνημα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας», ενώ δηλώνει παρών στους νέους αγώνες της ΕΔΕΚ. Τον Μαρίνο Σιζόπουλο συνεχάρησαν, μεταξύ άλλων, με αναρτήσεις τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Twitter», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα