Κατεχόμενα: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του επειδή του αρνήθηκε σεξ

Διάφορα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας απασχολούν σήμερα τον τ/κ Τύπο. Ο τρόπος λειτουργίας του λιμανιού της Αμμοχώστου επανέρχεται, όπως και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για μη προστασία τους μετά την επίθεση σε συνάδελφό τους στην Αμμόχωστο, ενώ το θέμα της μετακίνησης λυκείου στην Κερύνεια με τον ισχυρισμό ότι η γη θα δοθεί σε ιδιώτη, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ασυμφωνία Άγκυρας – Ακιντζί”, κάνει λόγο για πίεση της Άγκυρας στον Τ/κ ηγέτη που έχει πέσει σε δυσμένεια, και στο ότι η Τουρκία συνεργάζεται και έχει άμεση επικοινωνία πιο πολύ με τον Οζντίλ Ναμί. Αλλού γράφει ότι ο Έιντε, που θεωρείται “persona non grata” στον “νότο”, μίλησε για πρώτη φορά πραγματιστικά και δήλωσε ότι είναι δύσκολη η λύση στα θέματα – κλειδιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως αυτή την περίοδο μια Διάσκεψη τύπου Γενεύης θα ήταν λάθος.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Ενόχληση, βία, απειλή”, γράφει ότι η βία και οι απειλές εναντίον γυναικών δεν έχουν τελειωμό και αναφέρεται στην περίπτωση άνδρα που χτύπησε τη σύζυγό του, επειδή αρνήθηκε να έχει σεξουαλική πράξη μαζί του, με αποτέλεσμα να τη στείλει στο νοσοκομείο. Αλλού γράφει ότι ο 15χρονος μαθητής που τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο τον περασμένο Νοέμβριο, υποβλήθηκε επιτυχώς σε εγχείριση στον λαιμό στην Κωνσταντινούπολη από δύο Τ/κ γιατρούς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου “πρέσβη” Κανμπάι ότι “ο Τσίπρας δεν θυμάται πώς έγιναν τα εγκλήματα”.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Ο Θεός να φιλάει τους ταξιτζήδες”, γράφει ότι η επίθεση με μαχαίρι εναντίον οδηγού ταξί προχθές στη μέση της Αμμοχώστου φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας των οδηγών ταξί, που προέβησαν σε δηλώσεις στην εφημερίδα. Αλλού αναφέρεται σε συζήτηση για τη συμβολή του θέματος της ενέργειας στη λύση του Κυπριακού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνέντευξη Ακιντζί στο τουρκικό κανάλι NTV, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας δεν είναι κενό, υπάρχουν προτάσεις.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Σκορπίζει τον καρκίνο”, αναφέρεται στον τρόπο που φορτώνονται τα παλιοσίδερα, ο οποίος εμπεριέχει κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Αλλού γράφει ότι από την 1η Φεβρουαρίου δύο εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας στα κατεχόμενα θα αυξήσουν τις τιμές των παγίων και αναφέρει ότι αυτό γίνεται “στα μουλωχτά”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αύξηση υπήρξε και στις τιμές τσιγάρων στα κατεχόμενα.


Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Δεν αποδέχομαι τους ισχυρισμούς για δωροδοκία”, αναφέρεται σε δηλώσεις του “υπουργού παιδείας” Οζντεμίρ Μπέροβα στο κανάλι Σιμ όσον αφορά τη μετακίνηση του λυκείου Ανάφαρταλάρ στην Κερύνεια, για το οποίο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η γη όπου βρίσκεται το σχολείο θα δοθεί σε ιδιώτη για τουριστική ανάπτυξη. Αλλού γράφει ότι το ΣΑ του ΟΗΕ προέβη σε έκκληση για να προστατευθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο “υπουργός υγείας” δήλωσε πως το 96% των χαπιών εισάγονται από την Τουρκία και η αύξηση στις τιμές είναι αναπόφευκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα