Κατεχόμενα: Μεγάλες διαστάσεις η παραχώρηση «υπηκοοτήτων»

Συλλογική είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συντεχνιών και άλλων φορέων στη συνεχή παραχώρηση «υπηκοοτήτων» με αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου», ενώ έντονη αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι γυναίκα που ήρθε στα κατεχόμενα με τουριστική βίζα πήρε την «υπηκοότητα» σε 24 ώρες, με τη μεσολάβηση του «πρωθυπουργού», Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το κόμμα των εποίκων, το κόμμα της Αναγέννησης, που έκανε λόγο για «βρώμικες σχέσεις» στις οποίες έχει μετατραπεί το θέμα των «υπηκοοτήτων», ενώ λάδι στη φωτιά έριξαν σχόλια στα μέσα κοινωνικής

δικτύωσης ότι πρόκειται για τη φιλενάδα πολιτικού προσώπου και κάποιοι δημοσίευσαν και τη φωτογραφία της.

«Το θέμα είναι ότι οι υπηκοότητες δίδονται χωρίς προϋποθέσεις και κατά το δοκούν! Δεν είναι θέμα εάν στο άτομο που δόθηκε η υπηκοότητα είναι ή όχι φίλος/φίλη κάποιου! Καταδικάζω τις εφημερίδες που το έκαναν είδηση, βάζοντας την φωτογραφία της γυναίκας με τίτλο ‘Υπηκοότητα με τον φίλο’!! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εισβάλλετε με αυτόν τον τρόπο στην ιδιωτική ζωή κανενός», έγραψε πριν λίγο η «βουλευτής» του ΡΤΚ και γνωστή Τ/κ ακτιβίστρια, Ντογούς Ντεριά.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, δήλωσε ότι αρχίζουν να έρχονται σε αυτούς απτές πληροφορίες για το θέμα των «υπηκοοτήτων», λέγοντας ότι η παραχώρηση με αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» είναι παράνομη και γι’ αυτό θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Στο θέμα των «υπηκοοτήτων», το ποτήρι ξεχείλισε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι το «υπουργικού συμβούλιο» την περασμένη Παρασκευή έδωσε «υπηκοότητα» σε 30 άτομα και προχθές, στις 19 Σεπτεμβρίου, σε άλλα 48. Η «υπηκοότητα» δίδεται επίσης στις γυναίκες και τα παιδιά των νέων «υπηκόων», γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το «υπουργείο εσωτερικών» δεν προφταίνει να τυπώνει νέες «ταυτότητες».

Στο δημοσίευμα γίνεται ένας υπολογισμός, με βάση δήλωση του «υπουργού εσωτερικών» ότι την περίοδο 16 Απριλίου 2016-31 Μαρτίου 2017 είχαν δοθεί 4.603 «υπηκοότητες» και την παραχώρηση σε περίπου 30-40 άτομα σε κάθε συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», ότι συνολικά έχουν παραχωρηθεί «υπηκοότητες» σε 10.000 άτομα, περιλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

Η Κίπρις γράφει ότι οι περισσότεροι στους οποίους παραχωρήθηκε η «υπηκοότητα» προέρχονται από τις περιοχές Άδανα, Ρεϊχανλί και Αλτιντζίογλου της Τουρκίας και πως η απόφαση για τους 48 λήφθηκε από το «υπουργικό συμβούλιο» στις 11 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε στην «εφημερίδα του κράτους» στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στη συνείδηση των πολιτών, το «υπουργικό συμβούλιο» είναι πλέον ύποπτο, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, θυμίζοντας ότι παλιά ξέπλεναν χρήμα κάποιοι με το εμπόριο «υπηκοοτήτων».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η περίπτωση της παραχώρησης «υπηκοότητας» σε μια γυναίκα εντός 24 ωρών υπάρχει στην επικαιρότητα του τ/κ Τύπου από χθες, ενώ έχει μεταδοθεί και σε τουρκικά ΜΜΕ, με τη διάσταση ότι πρόκειται για τη φιλενάδα Τ/κ πολιτικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα